Deze 5 apps waren deze week zo populair dat je ze zeker moet proberen

Het was de voorbije week weer druk in de app-winkels. Zo druk dat je misschien een paar erg nuttige, leuke en mooie apps gemist hebt. In België was de populairste app van de week er zelfs eentje van eigen bodem.

1. SubscriptMe

Wie regelmatig apps downloadt, dreigt al eens het noorden te verliezen. En als je voor sommige apps regelmatig moet betalen, dan is het best nuttig om een mooi overzicht te krijgen van wat je precies waarvoor betaalt. Denk maar aan streamingdiensten zoals Spotify of Netflix. Vaak gaat het geld maandelijks vanzelf van je rekening.

De app SubscriptMe gaat na welke apps er op je smartphone staan, waarvoor je moet betalen, hoeveel je betaalt, hoe lang je al lid bent en wanneer je de volgende rekening mag verwachten. En nog handiger: de app geeft je een gedetailleerd overzicht van hoeveel tijd je per maand of per jaar met een app doorbrengt. Zo weet je dus meteen of die app je geld nog wel waard is.

Gebruikers kunnen apps en diensten ook een rating geven. Daardoor kan je gemakkelijk zien of een betalende dienst iets voor jou kan zijn, voor je de bankkaart bovenhaalt.

Werkt op: iOS – gratis

SubscriptMe/iTunes

2. Blokken Quiz App

Sinds vorige zondag kunnen we Ben Crabbé overal mee naartoe nemen. En blijkbaar zaten nogal wat mensen op een quiz-app van Blokken te wachten, want in de eerste drie dagen is de app al 37.000 keer gedownload. De app is gebaseerd op de kijkersvraag in het tv-spel, waarbij je verschillende letters verzamelt en aan de hand van een tip een woord moet vormen.

Wanneer je vrij speelt, krijg je acht vragen die je bij een juist antwoord een letter opleveren. Nadien kan je nog een pak punten verdienen door met al die letters het gezochte woord te vormen. Het spel kan je ook online spelen in een duel tegen vrienden of onbekende tegenspelers. En tot slot is de app ook verbonden met de tv-quiz. Raad je het juiste woord, dan kan je prijzen winnen door het antwoord te sms’en.

Tijdens het spelen kan je allerlei badges winnen die de quiz boeiend houden. Er zouden zo’n 8.500 vragen beschikbaar zijn. Niet zo leuk als de app van De Slimste Mens, maar zeker een aangenaam spelletje.

Werkt op: Android/iOS – gratis

Blokken Quiz App/Google Play
Blokken Quiz App/Google Play

3. OneMinute

Wie er niet mee inzit om dat allerlaatste beetje privacy op te geven, moet OneMinute zeker een kans geven. Je kan namelijk gewoon zien wat iedereen aan het doen is en zij zien zo natuurlijk ook waar jij mee bezig bent. Eén keer per dag krijg je een melding van de app, telkens op een ander tijdstip. Alle gebruikers krijgen de melding wel op exact hetzelfde moment.

Vervolgens heb je één minuut om foto’s te maken van om het even wat zich in je omgeving bevindt. Na het verstrijken van de tijd kan je op de tijdlijn van de app zien welke foto’s de andere gebruikers genomen hebben. Zo zie je dus waar iedereen op dat ogenblik mee bezig is. Let wel goed op hoe je foto’s neemt, want OneMinute gaat de beelden in de vorm van rechthoeken croppen.

Wat die privacy betreft, hebben we overigens wel goed nieuws: je identiteit blijft anoniem. De enige hint die anderen bij je foto krijgen, is de vermelding van de stad waar je bent. En zo is dit eigenlijk best een leuk idee, al kan het wel een beetje raar zijn als je in het midden van de les of van een vergadering plots foto’s begint te maken…

Werkt op: Android/iOS – gratis

OneMinute/iTunes

4. Sheepop

Mocht je Ben Crabbé na een week spelen een beetje beu raken, dan hebben we iets met schapen om hem te vervangen. Sheepop is een spelletje dat heel simpel lijkt, maar ook bijzonder verslavend werkt. Je moet met schapen over allerlei putten met water springen. Als we de eerste commentaren mogen geloven is dit een erg moeilijk spelletje. Sommige mensen hebben al uren gespeeld en slagen er niet in om hun topscore van … 3 te verbeteren. Tegelijk horen we dat dit de nieuwe Flappy Bird zou kunnen worden. Maar dat gaan we toch nog niet te snel van de daken schreeuwen.

Werkt op: iOS – gratis

Sheepop/iTunes

5. Nat Geo View

Al tientallen jaren is National Geographic de bron voor iedereen die graag vanuit de luie zetel iets van de wereld wil zien of iets wil bijleren. En ook in de tijd van smartphones en tablets blijft National Geographic niet achter. Met Nat Geo View kan je dagelijks de mooiste foto’s en video’s van het magazine zien, alsook de verhalen achter die beelden.

De foto’s gaan soms bijzonder ver terug in de tijd, tot zelfs meer dan honderd jaar geleden. Aan de app is ook een Instagram-account verbonden met de beste foto’s van fotografen uit de hele wereld. Ideaal voor iedereen die zelf graag foto’s maakt, maar ook voor wie gewoon één keer per dag eens volledig wil wegdromen.

Werkt op: iOS – gratis

Nat Geo View/iTunes
(Bronnen: iTunes/Google Play/Mashable)
Meer
Lees meer...