Deze 5 gadgets vanop CES kom je in 2014 écht tegen

Deze 5 gadgets vanop CES kom je in 2014 écht tegen

De toonaangevende technologiebeurs CES verbaast je elk jaar met jawdropping innovaties waar geeks hun vingers bij aflikken. Maar bij Hello bank! vinden we dat een gadget zijn geld waard moet zijn, om het daadwerkelijk te kopen. Welke verdienen het om in 2014 effectief de weg te vinden naar jouw bureau, rugzak of pols?

Pebble Steel smartwatch

De Pebble is een slim horloge dat is ontwikkeld dankzij crowdfunding-platform Kickstarter. Dankzij de app op je iPhone of Android wordt het horloge een verlengstuk van je telefoon: je krijgt meldingen voor e-mails, oproepen, afspraken en social media. De Pebble Steel zal dezelfde software hebben maar is uitgevoerd in (inderdaad) staal en leer in plaats van plastic. Slim én stoer, dus. Voor 249 dollar is hij van jou.

LG 34-inch UltraWide Multitasking Monitor

Wie ooit de luxe had van werken op twee schermen, wil eigenlijk niets anders meer. Dat er niemand eerder op de proppen kwam met de UltraWide Multitasking Monitor mag dus een wonder heten. De aspectratio is 21:9, je krijgt 9 opties om het scherm in te delen en je kunt zelfs 2 pc’s aansluiten. Hoge nuttigheidsgraad voor al wie met (bewegend) beeld bezig is. De 29-inch gaat voor 599 dollar, er komt ook een 34-inch.

PowerPot

Outdoor en smartphones, het blijft een lastige combinatie. Je kunt immers niet elke nacht rekenen op een stopcontact. Voor wie toch het tweeten, Facebook of Snapchatten niet kan laten is er nu de PowerPot: een lader op warmte-energie. Terwijl je je maaltijd bereidt, voed je meteen je telefoon of elk ander toestel met USB. En dat aan hetzelfde vermogen als thuis. Momenteel nog enkel in de VS en de UK te koop.

Samsung Galaxy Note Pro 12.2

Samsung ‘phablets’ zijn al een tijdje populair dankzij de multitasking features en de S-Pen, waarmee het fijn schrijven is. Het nieuwe, grote scherm is met 12,2 inch ongeveer een kwart groter dan die van de iPad Air (en hij weegt dan ook de helft méér). Die eigenschappen maken de Galaxy Note Pro 12.2 een echt werkpaard voor wie professioneel gebruikmaakt van een tablet. Verwachte prijs is 500 dollar.

Michael Bay

Michael Bay is geen gadget, maar hij is vast een Transformer in het diepst van zijn gedachten. Daarover gesproken, Transformers: Age of Extinction wordt in juni 2014 in de cinemazalen verwacht. Of deel vier net zo heerlijk slecht zal zijn als zijn voorgangers, valt af te wachten. Gênanter dan Michael Bay die het op CES moet laten afweten wegens een kapotte autocue kan het in elk geval niet worden.

Gesponsorde artikelen