Deze 7 citytrips moet je sowieso doen met je beste vriendin

Dump je lief! Of toch voor enkele dagen, want Connections raadt graag enkele citytrips aan die je het liefst van al met je BFF zal doen. Shoppen in Milaan? Check! Feesten in Manchester? Graag! Pak je koffers, zet je designerzonnebril op en stap samen het vliegtuig op voor wat broodnodige quality time. Je lief zal wel voor de kat zorgen!

1. Shop till you drop in Milaan

Waar anders dan in de Italiaanse modehoofdstad kan je Fendi en frappucino’s combineren? Milaan verwelkomt ieder jaar miljoenen toeristen die zich maar al te graag fashionista for the weekend wanen.

Blaas na een intensieve namiddag shoppen in het Quadrilatera della Moda uit in één van de honderden koffiehuizen die de stad rijk is of haal herinneringen op aan de oude schooltijd boven een dampend bord kalfsvlees alla Milanese. 

Voor de foodies die iedere week samen een kookcursus volgen, organiseert Milaan dit jaar van mei tot in oktober een indrukwekkende expo die zich focust op koken. Verdwaal tussen de maar liefst 1,1 miljoen m² aan eetstandjes en vergeet vooral niet af en toe een glas wijn mee te pikken. Je zit tenslotte in het land van de vino!

iStock

2. Genieten in Valletta

Ja, die Tunesische resorts zijn een waar paradijs voor liefhebbers van warmte en vol pension, maar voor de hippe vriendinnen die liever hun eigen eten zoeken in een even warm klimaat is de Maltese hoofdstad Valletta een echte aanrader.

Hier waan je je op een apart eilandje vol prachtige 17de eeuwse gebouwen gecombineerd met hypermoderne skyscrapers die de horizon breken.

Flaneer door de smalle steegjes, shop in de kleine boetiekjes en geniet van de stralende zon op de vele terrasjes waar je meteen ook van de verfijnde Maltese keuken kunt genieten. Ook zeker een bezoekje waard is het openluchttheater dat als een feniks uit de as van het oude operagebouw is verrezen nadat die in de Tweede Wereldoorlog compleet verwoest werd. 

iStock

3. Feesten in Manchester

Wees bereid om elkaars voeten te masseren, want in Manchester wordt er gefeest tot in de vroege uurtjes. Trek jullie naaldhakken aan, plooi jezelf in een typische zwarte taxi en rij richting de vele clubs in de Engelse industriestad!

De iconische Haçienda is er dan wel niet meer, toch kun je volledig wild gaan in clubs als 5th Avenue en 42nd Street. Op de tonen van Arctic Monkeys zullen de cocktails des te beter vlotter binnen gaan!

Voor de echte muziekfans is er in Manchester geen gebrek aan gebouwen en monumenten die je duidelijk maken welke groepen hier hun eerste muzieknoten speelden. Wie weet kom je er op café wel de broertjes Gallagher tegen!

iStock

4. Waan je een prinses in Wenen

Neem je beste vriendin(nen) mee op sprookjesweekend naar de stad waar Sissi zo’n 150 jaar geleden over de boulevards flaneerde.

Met bezoekjes aan het paleis Schönbrunn, het Kunsthistorisches Museum, Sissi’s persoonlijke zoo en vele andere historische gebouwen waan je je voor enkele dagen in het keizerlijk Europa van de 19de eeuw.

En wie het even gehad heeft met gepoederde pruiken en statige portretten kan wat afleiding zoeken in het permanente pretpark Prater in de groene rand van de stad. Het Prater is al meer dan eeuw de locatie bij uitstek om even letterlijk overkop te gaan of om gezellig in het reuzenrad van een spectaculair uitzicht over Wenen te genieten.

iStock

5. Baden in Boedapest

De kans op zon zal wat kleiner zijn dan in pakweg Milaan, maar in Boedapest bevinden de tofste plekjes zich toch binnen. Laat je vriendinnen en jezelf verwennen in één van de vele thermen die de Hongaarse hoofdstad rijk is. Zwembaden, bubbelbaden, golfbaden, stoombaden,… in Boedapest hebben ze zowat iedere vorm van baden geperfectioneerd. Boedapest heeft ontelbare natuurlijke bronnen die uitgebouwd zijn tot heuse wellnesscentra, de ideale locatie voor een weekendje weg dus met vriendinnen.

iStock

6. Koetsritjes in New York City

De onofficiële Amerikaanse hoofdstad is een cliché in lijstjes als deze, maar dat is niet zonder reden. The Big Apple is een waar paradijs voor een weekje weg met vriendinnen. Ga samen shoppen in Soho, spot de nieuwste trends in Brooklyn, haal de toerist in je naar boven met een bezoekje aan het Vrijheidsbeeld, koop kaartjes voor een Broadway-show en maak samen een koetsritje in Central Park. In New York is zowat alles mogelijk, alleen je tijd is er helaas beperkt.

Eveneens leuk om te doen met vriendinnen is alle iconische filmlocaties van je favoriete series en romcoms een bezoekje brengen: de trappen van The Met uit Gossip Girl, het Empire State Building uit Sleepless in Seattle, het appartementsgebouw uit Friends, zowat alle restaurants uit Sex and the City, … Je camera zal zijn werk hebben …

iStock

7. Skiën in Oslo

De combinatie van een citytrip met wintersport? Wie avontuurlijke vriendinnen heeft en graag op de latten staat, moet nu het nog wintert in Oslo zijn. De Noorse hoofdstad heeft op 20 minuten rijden al een waaier aan wintersport, waaronder schansspringen met een mooi zicht op Oslo zelf.

Oslo zelf heeft ook heel wat te bieden: van hippe cocktailbars tot mini-cruises in de Oslofjord. De ideale citytrip dus om overdag te sporten en ’s avonds stijlvol te gaan drinken. 

iStock

Kriebelt het al om te vertrekken? Neem dan eens een kijkje op Connections waar je heel wat aanbiedingen vindt voor allerhande citytrips. 

Meer
Lees meer...