Deze 7 leuke dingen kan je doen met jouw vakantiefoto’s (want het is zonde om ze op je gsm te laten staan)

Deze 7 leuke dingen kan je doen met jouw vakantiefoto’s (want het is zonde om ze op je gsm te laten staan)

Sinds we digitaal foto’s kunnen maken, komen we terug van vakantie met honderden foto’s. Maar vaak belanden ze de foto’s in een mapje op de computer of blijven ze roerloos op onze gsm staan en komen ze onder een digitaal laagje stof te liggen. Wij vonden 7  ideeën om iets leuks te doen met je foto’s.

1. Van online reisverslag tot boek

Travel Diaries
Veel reizigers houden een online dagboek bij, maar met Travel Diaries kan je dat online dagboek echt laten omtoveren tot een boek. Tijdens je reis kan je via een handige online tool verhalen neerpennen en aanvullen met foto’s en kaarten. Na je reis kan je het hele reisverslag laten bundelen tot een boek in A5-formaat.

2. Instagramcollage

IXXI
IXXI is de perfecte website om jouw Instagramfoto’s af te drukken op een leuke manier. Je kan collages samenstellen met vierkante plaatjes of kiezen om je favoriete foto in één grote mozaïek te laten afdrukken. Bij je bestelling krijg je alle haakjes en plakstrips om je collage samen te stellen en op te hangen.

3. Fotokwartet

Kwartetcadeau.nl
Als je echt iets leuks wil doen met je foto’s kun je er ook voor kiezen om ze te verwerken in een kwartetspel. Op kwartetcadeau.nl kun je je eigen foto’s uploaden en groeperen in strandfoto’s, kampeerfoto’s, eten op reis, dieren die je gespot hebt, … Ja kan zoveel kwartetten maken als je zelf wil en zal jaren nadien nog altijd aan je reis terugdenken als je op een koude winteravond kwartet speelt met je vrienden of je lief.

4. Viewmaster

Image3D – Retroviewer
Ken je dit nog? In onze kindertijd keken we maar wat vaak naar foto’s en kleine verhaaltjes via een viewmaster en nu kan je ook je eigen foto’s in een wieltje laten maken via Retroviewer. Een leuke manier om naar je foto’s terug te kijken én leuk om later (of nu) aan je kinderen te tonen.

5. Vakantiebokaal

Diary of a Mad Crafter
Als je meer dan foto’s wil bewaren van je reis, dan kan je ook kiezen om een bokaal te vullen met foto’s en andere dingen je hebt meegebracht van je reis, zoals zand en schelpjes. Er zijn talloze tutorials te vinden op het internet om een vakantiebokaal te maken en je kan zo creatief zijn als je maar zelf wil. Als je net terug bent van een gezinsvakantie, kan je de bokalen ook maken met je kindjes.

6. Fotobehang

nikkel-art
Als je foto’s maakt in een grote resolutie, dan kan je ook grootse dingen gaan doen met die foto’s, zoals fotobehang laten maken. Wijd een volledige muur in je huis aan een prachtige foto en je zal elke dag opnieuw met een warm gevoel terugdenken aan je reis.

7. Lettercollage

Pinterest
Als je ervan houdt om concerttickets, metropasjes of kleingeld bij te houden na je reis, dan is het een leuk idee om een lettercollage te maken. Je snijdt de naam uit van de plaats waar je geweest bent en kleurt de letters in door foto’s te kleven achter de uitsnede. Alle kleinigheden die je hebt gespaard na je reis kan je ook in het fotokader verwerken zodat je een leuke samenstelling van herinneringen krijgt.

Gesponsorde artikelen