Deze 9 dingen maken iPhones beter dan Android-smartphones

Al jarenlang kibbelen eigenaars van iPhones en Android-smartphones over welke smartphone nu eigenlijk het best is. Voor beide systemen valt dan ook het een en ander te zeggen. Wat maakt iPhones nu echt beter dan Android-smartphones?

1. Updates van besturingssysteem

Google update Android zeker even vaak als Apple dat bij iOS doet, maar die updates geraken niet altijd bij de eindgebruiker. Behalve Nexus-toestellen, krijgen vaak enkel de duurste Android-smartphones een update naar een nieuwere versie. Bij iOS ligt dat anders. Een grote nieuwe versie ondersteunt meestal alle toestellen van de laatste jaren. De nieuwste versie iOS 8 heeft bijvoorbeeld ondersteuning voor de iPhone 4S, een toestel uit 2011.

2. Je krijgt als eerste de beste apps

epa
Hoewel er in 2014 vijf keer meer Android-toestellen dan iOS-toestellen verscheept werden, is het Apple-ecosysteem nog altijd winstgevender voor applicatiemakers. Daarom komen de nieuwste apps vaak eerst naar iPhones, vooraleer Android-toestellen dezelfde apps krijgen. Hetzelfde met functionaliteit: de meeste ontwikkelaars voorzien eerst hun iOS-versies van de nieuwste snufjes. Instagram bestond bijvoorbeeld echt vele maanden eerder op iOS.

3. De vingerafdruksensor

getty images
De iPhone was niet de eerste smartphone met een vingerafdruksensor, maar heeft wel veruit de beste sensor. Motorola wilde diezelfde sensoren gebruiken rond hetzelfde moment als Apple dat wilde doen, dus kocht die laatste de fabrikant maar over. Sindsdien hebben onder meer HTC en Samsung pogingen gewaagd zo’n sensor in te bouwen, maar die kunnen we niet echt geslaagd noemen.

4. Je kan naar een Apple Store gaan

epa
Naar wie ga je bij problemen met een Android-toestel? Hopelijk kunnen vrienden het probleem oplossen, anders ben je het toestel dagen- of zelfs wekenlang kwijt voor reparatie. Bij iPhones kan je in de meeste landen wel een Apple Store binnenwandelen, waarbij een Apple Genius in geen tijd alle problemen oplost.

5. De berichtendienst is beter

Laat ons eerlijk zijn: iMessage is een betere berichtendienst dan Android momenteel heeft. De standaard berichtenapp op Android kan niet zo heel veel, Hangouts en Google Messenger zijn al wat uitgebreider, maar nog niet standaard. iMessage wint dan ook makkelijk: een betere controle over groepen, een kaart die de deelnemers aan een groepsgesprek toont, en de berichten worden automatisch via het datanetwerk verstuurd als dat beschikbaar is. 

6. Camera blijft super

Het ene Android-toestel heeft al een betere camera dan het andere, maar het niveau van de iPhone-camera blijft erg hoog. Jaren geleden was het omgekeerd, maar dan heeft Apple plots een voorsprong genomen die het voorlopig niet heeft afgegeven.

7. iOS-toestellen werken samen met OS X-toestellen

Sinds Apple Continuity heeft ingevoerd, werken iPhones perfect samen met Macbooks. Je kan je telefoontjes beantwoorden via je laptop, op die manier je berichtjes beantwoorden en documenten worden automatisch gesynchroniseerd. Voor Android zijn er ook apps die dat bewerkstelligen, maar vaak heb je er root-toegang voor nodig.

8. Beter design dan meeste Android-toestellen

epa

Design is altijd één van de pijlers van Apple geweest, dus elk toestel is dan ook tot in de puntjes afgewerkt. Een mooi design, hoogwaardige materialen, vaak is er niet veel op aan te merken. Dat is bij Android-toestellen toch vaak anders, aangezien er veel plastic gebruikt wordt. Er zijn uitzonderingen zoals de aluminium behuizingen van HTC, maar het blijven wel uitzonderingen.

9. Familiedelen

Apple heeft het nu mogelijk gemaakt om alles wat je in iTunes hebt gekocht te delen met familieleden. Je kan nu zes verschillende toestellen koppelen, die allemaal toegang hebben tot applicaties, films en muziek die gekocht werden door een familielid. Kinderen kunnen ook vragen naar de hoofdaccount doorsturen om bijvoorbeeld een app aan te kopen. Bij Android moet je om data te delen eerst je e-mailadres toevoegen op elk toestel, wat toch vaak tot ongewenste gevolgen leidt. Ieder familielid kan op die manier namelijk je e-mails lezen.

Meer
Lees meer...