Deze 9 tips maken je Netflix-ervaring nog beter

Eindelijk hebben wij Belgen ook Netflix. We hebben nu toegang tot tienduizenden titels om te streamen, maar waar moet je beginnen? Met deze 9 tips kan je het beste uit je Netflix-ervaring halen.

1. Je kan die ondertitels aanpassen!

Vind je die gele ondertitels ook maar niets? Dan hebben we goed nieuws, want je kan ze zelf aanpassen! Log in op de Netflix-website, en klik rechts bovenaan op je naam. Ga naar Mijn Account, en vervolgens in de afdeling Je Profiel klik je op Weergave van ondertitels. En voila: de kleur, het lettertype en de grootte, alles kan je aanpassen.

2. Altijd je beoordeling geven

Het maakt niet uit naar welke dingen je kijkt, maar als je ernaar kijkt, geef dan ook een beoordeling. Het sterrensysteem van Netflix zorgt ervoor dat je de juiste aanbevelingen krijgt voor nieuwe series en films. En des te meer beoordelingen je geeft, des te beter het systeem je persoonlijke voorkeur zal leren kennen.

3. Krijg extra informatie in je browser

Op de Netflix-website krijg je enkel een overzicht van de vijfsterrenrating van andere gebruikers, maar dat kan je uitbreiden. Bijvoorbeeld met de gratis Chrome-extensie Netflix Enhancer. Daarmee krijg je op de Netflix-site plots ook scores van IMDB te zien, en heb je een makkelijke toegang tot trailers. Voor Firefox kan je hetzelfde bekomen met de add-on Netflix Rate.

4. Zoek naar het allerbeste

Een tweede mogelijkheid om beter naar nieuwe series en films te zoeken is de website A Better Queue. Daar kan je erg gedetailleerd zoeken, en kan je bijvoorbeeld ingeven om enkel resultaten te krijgen die op Rotten Tomatoes een hoge score gekregen hebben. Elk zoekresultaat heeft ook een directe link naar de juiste Netflix-pagina, zodat je alles makkelijk aan je eigen lijst kan toevoegen.

5. Zo kijk je zeker in HD

Bij het goedkoopste Netflix-abonnement kan je maximaal in 480p-resolutie kijken, terwijl de duurdere pakketten je ook toegang geven tot HD-kwaliteit. Maar maak je daar wel gebruik van? Dat gebeurt namelijk niet altijd automatisch, maar kan je ook instellen op de Netflix-site. Ga opnieuw naar je account-pagina, en klik nu Instellingen voor afspelen aan. Daar kan je aangeven voor welke stream alle apps standaard moeten gaan.

6. Gebruik je smartphone als afstandsbediening

Velen onder ons zonder Smart TV gebruiken een PlayStation, Xbox of Chromecast om Netflix op tv af te spelen. Het is onhandig om de applicatie te bedienen met je gamecontroller, maar dat kan je omzeilen. Installeer de app op je smartphone, en als je smartphone en gameconsole in hetzelfde netwerk zitten dan kan je gewoon kiezen waar je de stream wil afspelen.

7. Of een toetsenbord met deze shortcuts

Kijk je op een toestel waar je een toetsenbord mee verbonden hebt, dan kan je gebruikmaken van deze handige shortcuts:

  • Spatiebalk en Enter fungeren als pauze/start-knoppen
  • Ook Page Down pauzeert, terwijl Page Up start
  • Met F maakt je stream gebruik van het volledige scherm, druk op Escape om dat opnieuw te stoppen
  • Met M kan je het geluid aan- en afzetten
  • De pijltjes naar boven en beneden passen het geluidsniveau dan weer aan
  • Shift + linker- of rechter pijltjestoets spoelt dan weer terug of voort

8. Bekijk series die hier niet aanwezig zijn

Het is mogelijk om series te bekijken die hier eigenlijk niet te bekijken zijn omdat Netflix de rechten voor onze regio niet heeft. Dat kan je omzeilen door je DNS-gegevens op verschillende toestellen aan te passen. Op de website Netflix Fixer kan je steeds de juiste gegevens vinden. Hetzelfde is mogelijk als je bijvoorbeeld op reis bent in een land waar Netflix nog niet actief is. Voor browsers is het ook mogelijk om hola! te installeren, een extensie die hetzelfde doet.

9. Verberg je guilty pleasures

Als je Netflix-account verbonden is met Facebook, dan kunnen je vrienden bekijken naar welke tv-series of films jij allemaal kijkt. Heb je liever dat zij niet weten dat je stiekem naar een chick flick kijkt? Dat kan door meerdere Netflix-profielen te activeren. Naast je hoofdaccount kan je namelijk nog vier andere profielen aanmaken die je zo veel je wil kan openen en verwijderen. Gebruik dus die optionele profielen om naar je guilty pleasures te kijken, en verwijder dat profiel dan maar vlug als je klaar bent.Bron: Slate.
Meer
Lees meer...