Deze aangrijpende theorie over Andy’s vader in Toy Story verklaart zoveel dat hij wel moet kloppen

Deze aangrijpende theorie over Andy’s vader in Toy Story verklaart zoveel dat hij wel moet kloppen

Er circuleerde de afgelopen dagen een wel heel geloofwaardige theorie over ‘Toy Story’ op het internet. Een Disney-medewerker die bevriend was met Joe Ranft, een van de originele bedenkers van ‘Toy Story’, maakte de theorie bekend en die werd massaal verspreid. Pixar reageerde ondertussen al en ontkent alles, maar de theorie verklaart zoveel dat het moeilijk is om Pixar te geloven.

De Toy Story-trilogie was zo’n groot succes en sprak zo tot de verbeelding, dat er nog steeds over wordt gepraat. Er verschenen al verschillende theorie├źn op het internet, maar geen zo uitgebreid en zo alles verklarend als degene die de afgelopen dagen als een lopend vuurtje over het internet ging. Mike Mozart, een medewerker van Disney, deed de theorie uit de doeken in een filmpje op het YouTubekanaal SuperCarlinBrothers. En Mozart zoog de theorie ook niet uit zijn duim. Hij heeft ‘m naar eigen zeggen van Joe Ranft, een van de bedenkers van Toy Story. Het zou hier dus niet om een of andere fantheorie gaan maar om een echt achtergrondverhaal. Ranft overleed spijtig genoeg al in 2005, dus hij kan het verhaal alleszins niet bevestigen.

Andrew Stanton, die ook meewerkte aan het verhaal van Toy Story en nog steeds betrokken is bij de franchise, ontkende ondertussen al alle geruchten en doet het af als “fake news”. “Nothing to see here, folks. #iwasthere“, tweette hij. Maar de theorie beantwoordt zoveel vragen en brengt zoveel verhaallijnen samen, dat we het moeilijk hebben om er niet in te geloven. Daarnaast heeft Pixar er natuurlijk ook alle baat bij dat verhaallijnen van een mogelijke prequel, waar volgens Mozart ook aan gewerkt wordt, zo niet wordt gespoiled. Lees hieronder de theorie en beslis zelf:

Andy senior

In geen enkele van de drie Toy Story-films zien we de vader van Andy. Dat is niet omdat hij gescheiden is van Andy’s moeder, maar omdat hij overleden is. Maar het verhaal gaat veel verder dan dat. Het huis waar Andy leeft, zou namelijk het huis van zijn grootouders zijn en dus het huis waar Andy z’n vader is opgegroeid. Dat verklaart meteen waarom er zoveel foto’s hangen van ‘Andy’, waaronder ook eentje van hem met een bril hoewel we hem nooit met een bril hebben gezien. Dat is namelijk Andy niet, maar zijn vader Andy senior. Want Andy is naar zijn vader genoemd, en heet dus eigenlijk Andy junior.

In de jaren 50 was Andy senior grote fan van Woody’s Roundup, de show waar Woody en de andere personages die we in de tweede film leren kennen deel van uitmaakten en die werd bedacht om meer Cowboy Crunchies-ontbijtgranen te verkopen. Je kon enkel een Woody-pop krijgen als je 30 dozen van die Cowboy Crunchies verzamelde.

Prototype Woody

De show werd echter gecancelled nog voor de Woody-poppen konden geproduceerd worden. Er was enkel een prototype gemaakt. Het gezin van Andy senior was heel arm en kon zich dus geen 30 dozen veroorloven. Maar toch stuurde hij een brief op. Omdat ze zo aangedaan waren van zijn verhaal, kreeg Andy senior het prototype van Woody opgestuurd. Dat verklaart meteen waarom er geen andere Woody-poppen zijn en waarom Woody geen besef heeft van de show of de andere personages. Hij heeft ze dan ook nooit ontmoet.

Maar dat is niet alles. Andy senior kreeg wat later polio. Omdat de ziekte toen nog geen vaccin had, werd hij naar een speciaal ziekenhuis gebracht. Al zijn speelgoed werd verbrand om een tweede infectie te voorkomen. Al zijn speelgoed, behalve Woody, Mr. Potato Head en Slinky Dog. Die verborg Andy senior in een koffer en deed deze op slot. “Luister Woody”, zei hij voor hij de koffer sloot, “ik moet weg. Ik moet naar een ziekenhuis ver weg. Ik beloof dat ik terugkom. Maar je moet nu slapen, heel lang, de langste slaap die je ooit hebt gehad. Ik hou van je.”

“Hij gaat je beste vriend zijn. En je zal een vriend nodig hebben.”

Andy senior genas van de ziekte en trouwde. Hij kreeg een zoon, Andy junior, en z’n vrouw was ook in verwachting van een tweede kind. Maar tijdens de zwangerschap werd Andy senior weer ziek. Hij kreeg het postpoliosyndroom, een ziekte die veel mensen treft die polio hebben gehad. Omdat ze niet veel geld hadden, moesten ze weer bij Andy senior z’n moeder intrekken. Vandaar dat Andy junior dus in het ouderlijk huis van zijn vader opgroeit.

Deze keer zou Andy senior de ziekte echter niet overleven. Hij riep z’n zoon nog een laatste keer bij hem en gaf hem de sleutel van een koffer. “Er zit iemand in die koffer die je favoriete sherrif gaat zijn”, zei hij tegen zijn zoon. “Hij gaat je beste vriend zijn. Je zal een vriend nodig hebben en ik wil dat je mijn beste vriend van toen ik klein was hebt.” Niet veel later stierf Andy senior. Na de begrafenis opende Andy (junior) de koffer. De drie poppen dachten dat het Andy senior was die hun weer kwam ophalen. Andy was namelijk even oud als toen z’n vader ze moest opsluiten. En hij leek zo hard op zijn vader, dat de poppen het verschil niet merkten.

Wat denken jullie? Een aanvaardbare theorie of niet? Bekijk hieronder het filmpje waarin de theorie nog gedetailleerder wordt uitgelegd:

Gesponsorde artikelen