Deze acteurs uit ‘Game of Thrones’ keerden toch nog terug naar de set voor een reünie

Deze acteurs uit ‘Game of Thrones’ keerden toch nog terug naar de set voor een reünie

‘Game of Thrones’ heeft een reputatie voor z’n hoge dodentol en daar kunnen Sean Bean en Jason Momoa van meespreken. Zij speelden dan wel belangrijke personages, ze kwamen toch snel aan hun einde. Toch heeft HBO nu een goede reden om hen nog eens samen te zetten met de rest van de cast.

Ed Stark, de pater familias van het geslacht dat het Noorden van Westeros bestuurt, belandt al voor het einde van het eerste seizoen van Game of Thrones op het kapblok. Jammer voor de acteur, Sean Bean, die de zeven volgende seizoenen niet meer kan meevolgen, maar wel een belangrijke rol. Want op dat moment is het duidelijk: Game of Thrones is niet bang om doden te doen vallen.

Er komt ook een prequel van Game of Thrones.

Game of Thrones-special

Maar het is dus wel exit Sean Bean en hoewel we hem na al die jaren nog niet vergeten zijn, is dat gebrek aan schermtijd toch wat jammer. Gelukkig kan HBO, nu Game of Thrones op zijn einde loopt, een goede reden verzinnen om Bean terug voor de camera te zetten. Want, zoals de acteur onthulde, hij heeft er wel degelijk wat filmdagen opzitten.

Sean Bean heeft trouwens een reputatie als het op vroegtijdig sterven aankomt: kijk hier naar een compilatie

Niet voor Game of Thrones zelf, natuurlijk, dat steeds minder overlevende personages heeft, maar vooral een special. Of die op DVD komt of gewoon voor perssnippets moet dienen, is niet duidelijk. Maar Bean liet wel weten dat hij samen met enkele andere castleden werd geïnterviewd door Conan O’Brien. En niet alle personages van de acteurs leefden nog, aldus Bean.

Jason Momoa

Dat verklaart ook meteen waarom Jason Momoa een eindje geleden in Noord-Ierland werd gespot, zonder dat hij daar een nieuw project heeft. Jason Momoa speelde Khal Drogo in het eerste seizoen van Game of Thrones, de leider van de grote khalassar die uiteindelijk het eigendom wordt van Danaerys Targaryen. Haar Sun and Stars komt dus ook niet meer in beeld, maar Momoa zal ook nog een throwback krijgen.

Naar de Game of Thrones-première met Jaime Lannister? Dat kan.

Met het einde van Game of Thrones in zicht laten steeds meer van de acteurs weten hoe ze het einde van de serie beleefd hebben. De opnames zijn intussen achter de rug, maar hoe Game of Thrones afloopt, weten we nog niet. Al hebben we een donkerbruin vermoeden dat Danaerys op de troon eindigt, met of zonder Jon Snow naast haar. En wie er blijft leven? Tja, Valar Morghulis.

Alles om je voor te bereiden op de première van Game of Thrones, vind je hier.

Gesponsorde artikelen