Deze BV leest de Belgische punten voor tijdens de finale van het Eurovisiesongfestival

Deze BV leest de Belgische punten voor tijdens de finale van het Eurovisiesongfestival

De VRT heeft bekend gemaakt wie dit jaar de “douze points” of “twelve points” van België zal voorlezen tijdens de finale van het Eurovisiesongfestival. Die eer is in Lissabon weggelegd voor Danira Boukhriss Terkessidis, maar zij heeft daarvoor wel jouw hulp nodig.

Sennek verdedigt dit jaar de Belgische eer op het Eurovisiesongfestival in Lissabon. Ze komt een eerste keer in actie op dinsdag 8 mei in de halve finale en hopelijk ook tijdens de finale op zaterdag 12 mei.

Tijdens die finale zien we al zeker één Belgische in beeld. Danira Boukhriss Terkessidis leest dan namelijk de punten van de jury voor. De punten van de televoting worden aan het einde van het programma bekend gemaakt door de presentatoren.

Nieuwe beelden gezocht van Brussel

Vaste kijkers van het Eurovisiesongfestival weten dat we normaal gezien tijdens het voorlezen van de Belgische punten op de achtergrond het Atomium zien. Daar wil de VRT dit jaar verandering in brengen. Daarom lanceert Peter Van de Veire een oproep aan iedereen om nieuwe beelden in te sturen.

Om gezien te worden door 200 miljoen kijkers wereldwijd, moet je inzending aan enkele voorwaarden voldoen. De VRT is namelijk op zoek naar een foto of video van Brussel na zonsondergang. Zij kiezen van alle inzendingen de drie beste foto’s of video’s en laten dan het publiek stemmen via Facebook.

Bekijk hier de oproep van Peter Van de Veire en Danira Boukhriss Terkessidis:

Gesponsorde artikelen