Left Right
scrollTop top

Deze cryptocurrency is de nieuwe hype en dat heeft zo zijn redenen


Deze cryptocurrency is de nieuwe hype en dat heeft zo zijn redenen

Om de zoveel tijd duikt de naam van een nieuwe virtuele munt op en deze keer is dat groestlcoin. Meestal verdwijnt de hype rond een nieuwe cryptocurrency echter even snel als die gekomen is, maar dat zou deze keer anders zijn. Volgens kenners zijn er namelijk meerdere redenen waarom groestlcoin wel populair zal blijven.

Cryptocurrency bestaan al enige tijd maar kenden vorig jaar hun grote doorbraak. Bitcoin brak record na record en ook andere virtuele munten zoals ethereum, ripple en litecoin zagen hun waarde enorm stijgen. Sinds begin dit jaar kleuren de koersen van de meeste cryptomunten echter vooral rood.

Daarom gaan investeerders op zoek naar die ene cryptocurrency die hen toch rijk kan maken. Om de zoveel tijd is er dan ook een nieuwe ‘kleine’ virtuele munt die zwaar in waarde stijgt en zo alle aandacht trekt.

Pump and dump of nieuwe goudmijn?

Meestal daalt de waarde van die munten echter ook snel omdat ze door investeerders gebruikt worden om snel veel winst te maken. Bij deze zogenaamde pump and dump-methode wordt de koers opgedreven om een hype te creëren waarna de speculanten snel alles verkopen met veel winst.

Groestlcoin is zo’n nieuwe hype op de cryptomarkt. De kleine munt schoot maandag 100 procent omhoog en wordt sindsdien enorm veel verhandeld. Kenners vragen zich dan ook af of groestlcoin die positieve lijn kan aanhouden of niet.

Lage transactiekosten en goed beveiligd

Hoewel de plotse koersstijging en het hoge handelsvolume op het eerste zicht wijzen op pump and dump zijn er heel wat redenen waarom dat bij groestlcoin toch niet het geval is. De virtuele munt heeft verschillende kwaliteiten die concurrenten niet hebben.

Groestlcoin valt vooral op door zijn heel lage transactiekosten en onderscheidt zich zo van bijvoorbeeld bitcoin dat vaak kritiek krijgt voor die hoge transactiekosten. De digitale portefeuille van de munt is ook bereikbaar op alle besturingssystemen en zou bovendien heel goed beveiligd zijn. Groestlcoin lijkt dus niet direct te zullen dalen, zeker nu de munt steeds meer aandacht krijgt.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  61.636.609
 • Aantal
  doden
  1.442.572
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  570.829
 • Aantal
  doden
  16.339