Deze deelnemers zien we terug in de finaleweken van ‘De Slimste Mens ter Wereld’

Deze deelnemers zien we terug in de finaleweken van ‘De Slimste Mens ter Wereld’

De finaleweken van ‘De Slimste Mens ter Wereld’ komen eraan en daarin keren de strafste deelnemers van dit seizoen terug. Wie dat zijn en wanneer ze precies terug komen lees je hier!

Sammy Mahdi (én Pamuk)

Sammy Mahdi, voorzitter van Jong CD&V, zal starten in de finaleweken van De Slimste Mens ter Wereld. Vooral zijn trouwe viervoeter Pamuk zorgde ervoor dat zijn deelname legendarisch is. Sammy zal maandag in de eerste aflevering van de finaleweken al aan zijn vierde aflevering zitten, even veel dus als zijn eerste nieuwe uitdager Linde Merckpoel. Zeker eentje om rekening mee te houden dus.

Joke Emmers

Joke Emmers wist zich vanaf haar eerste deelname al te ontpoppen tot absolute publiekslieveling. Maar naast haar enthousiasme en aanstekelijke lach, beschikt de Limburgse actrice ook over een meer dan behoorlijk quiztalent en vooral, en oh zo belangrijk in deze quiz, tactisch inzicht. Zou Joke nog ver geraken in de finaleweken? Het zou zomaar eens kunnen.

8. Linde Merckpoel

Studio Brussel-presentatrice Linde Merckpoel is de eerste finalist die terugkeert naar De Slimste Mens ter Wereld. Ze speelde sterk en de ‘rosse tandem’ van haar en Thibault Christiaensen hield het vier afleveringen vol. Linde zal vanaf 18 december opnieuw radio presenteren voor De Warmste Week van Studio Brussel, dus hopelijk worden de afleveringen van De Slimste Mens voldoende op voorhand opgenomen.

 • 4 deelnames
 • 3 overwinningen

Linde Merckpoel keert terug op maandag 11 december.

7. Filip Peeters

Filip Peeters nam voor de tweede keer deel aan De Slimste Mens ter Wereld. In 2005 waagde hij ook al eens zijn kans. Filip begon onzeker aan De Slimste Mens. “Mijn geheugen is een zeef”, beweerde hij aan het begin van zijn eerste aflevering. Maar toch wist hij vier afleveringen lang stand te houden en keert hij nu terug voor de finaleweken.

 • 4 deelnames
 • 3 overwinningen

Filip Peeters keert terug op dinsdag 12 december.

6. Barbara Sarafian

Ook Barbara Sarafian is een oudgediende van De Slimste Mens ter Wereld. Zij nam deel in 2013, toen wist ze maar twee afleveringen te overleven. Barbara maakte deze keer een betere beurt. De Gentse actrice maakte mopjes, kon lachen met zichzelf en speelde vooral sterke finales. Benieuwd wat we van haar mogen verwachten in de finaleweken.

 • 5 deelnames
 • 1 overwinning

Barbara Sarafian keert terug op woensdag 13 december.

5. Bill Barberis

Bill Barberis, die we nog altijd kennen als Toon uit Thuis, speelde net als Barbara vijf afleveringen lang mee, waarvan hij er eentje kon winnen. Bill haalde echter hogere scores, waardoor hij een plaatsje hoger eindigt dan Barbara. Een geduchte tegenstander dus.

 • 5 deelnames
 • 1 overwinning

Bill Barberis keert terug op donderdag 14 december.

4. Thibault Chistiaensen

Thibault Christiaensen, volgens velen dé revelatie van dit seizoen van De Slimste Mens, keert als eerste terug in de échte finaleweek. De Kempense zanger van Equal Idiots charmeerde de kijkers met zijn vlotte persoonlijkheid, maar ook met zijn brede algemene kennis. Een favoriet voor de eindwinst?

 • 6 deelnames
 • 1 overwinning
Thibault Christiaensen keert terug op maandag 18 december.
VIER

3. Xavier Taveirne

De Zevende Dag-presentator Xavier Taveirne werd met zes deelnames de beste man in dit seizoen van De Slimste Mens ter Wereld. Hij wist maar één keer niet te winnen en die aflevering werd hem fataal. Een sterke tegenstander dus, maar zou hij het deze keer wel kunnen halen in de cruciale finaleronde?

 • 6 deelnames
 • 5 overwinningen

Xavier Taveirne keert terug op dinsdag 19 december.

2. Goedele Wachters

VRTnieuwsanker Goedele Wachters maakte indruk tijdens de eerste weken van De Slimste Mens. Ze speelde mee in de eerste aflevering van dit seizoen en hield acht afleveringen stand. Zal ze ook de allerlaatste en belangrijkste aflevering van de quiz halen?

 • 8 deelnames
 • 4 overwinningen

Goedele Wachters keert terug op woensdag 20 december.

1. Dalilla Hermans

De laatste kandidaat die terugkeert, en dus ook de beste papieren heeft om De Slimste Mens ter Wereld te worden, is Dalilla Hermans. De journaliste van Charlie Magazine deed acht afleveringen mee, waarvan ze er vijf kon winnen en dat deed ze telkens met hoge scores. Zou zij de vijftiende Slimste Mens ter Wereld kunnen worden?

 • 9 deelnames
 • 5 overwinningen

Dalilla Hermans keert terug in de finale op donderdag 21 december.

Wie wordt er volgens jou De Slimste Mens ter Wereld?

Gesponsorde artikelen