Deze duizenden dansende Pikachu’s gaan je dag 100% beter maken

Pikachu Parada op Yokohama Pikachu Outbreak

Pokémon Outbreak: da’s een begrip voor de echte Pokémon-fanaat. Op die dag dansen duizenden in Pikachu’s verklede Japanners in de straten als Pikachu. Klinkt bizar? Dat is het ook, maar de guitige Pokémon zien flashmobben heeft ook iets héél hypnotiserends.

Eerst was er Pokémon de animé. Al snel volgden de Card Game, de Nintendospelletjes en de conventies. Drie jaar geleden kregen we Pokémon GO: het smartphonespel dat de wereld veroverde. We verzamelden allemaal Pikachu’s, Mr. Mimes en Evee’s. Maar zelfs toen, beste lezer, had niemand kunnen voorspellen dat dit vreemde fenomeen al ergens gaande was.

Pikachu outbreak

In Yokohama, Japan, organiseert de stad sinds vijf jaar een Pikachu Outbreak. Op die dag kan je in Yokohama duizenden Pikachu-gerelateerde items vinden (riooldeksels! Pika-ende metrotoegangen!). Op het einde van de dag verzamelen vervolgens zo’n duizend (inmiddels vele duizenden) als Pikachu verklede Pokémon-fans om samen een dansje te doen.

Toegegeven, het ziet er in eerste instantie een beetje bizar uit. Maar de blije Pikachu’s die lekker synchroon door de straten lopen, zijn ook best hypnotiserend. Je kan er alleen maar blij van worden. Misschien hebben wij dit filmpje een paar keer na elkaar op groot scherm bekeken, misschien niet.

Let trouwens op de ene langere Pikachu. Dat kan maar één ding betekenen: iedereen heeft apart zijn maten mogen doorgeven voor een kostuum. Wat. Een. Werk.

Het wordt trouwens nog beter, want sommige Pikachu’s dragen ledlampjes bij wijze van jurkje of decoratie! Want da’s exact het soort frivoliteit dat deze serieuze namiddag nodig heeft, natuurlijk.

En er zijn ook Eevees dit jaar!

Geen woorden. Wel veel lichtjes.

Allé, nog ééntje.

Ook volgend jaar is er een Pokémonfestival! Allen naar Yokohama!