Deze foto van een ontplofte iPhone 7 zorgt voor speculaties over batterijproblemen bij Apple

Toen er afgelopen week een foto van een sterk beschadigde iPhone 7 op Reddit verscheen, werd natuurlijk meteen de link gemaakt met de ontploffende Note 7-toestellen van Samsung. Meteen kwamen de vragen: kampt Apple met hetzelfde probleem? Bestaat het gevaar dat de batterij van je iPhone 7 ineens ontploft? Of is dit gewoon een alleenstaand geval? Alles wijst in de richting van dat laatste.

’t Is alleszins erg onduidelijk wat er gebeurd is met de iPhone, waarvan de foto ondertussen de ronde doet op sociale media. De foto werd online gezet door Reddit-gebruiker kroopthesnoop, die vertelde dat een collega van hem een iPhone 7 had besteld en dat die in deze staat afgeleverd werd.

De verpakking was niet alleen beschadigd, maar had ook verbrande stukken:

De iPhone zelf zag er zo uit:

Verklaring?

’t Is duidelijk dat er een of andere explosie gebeurd moet zijn tijdens de transport van het toestel. De smartphone zelf heeft een grote bluts op de achterkant, wat erop wijst dat de schade toegebracht is door een fysieke klap. De verbrande delen van de verpakking wijzen erop dat de batterij inderdaad op een of andere manier gebrand heeft, maar dat kan natuurlijk ook het gevolg zijn van de fysieke druk erop.

’t Is uiteraard ook mogelijk dat de iPhone echt vanzelf in brand is gevlogen, waardoor de schade aan de verpakking ontstaan is. Maar dat is minder plausibel, aangezien het om een gloednieuw toestel gaat dat uit stond tijdens het transport. Bij de Samsung Notes ontplofte de batterij bijvoorbeeld alleen maar als het toestel oververhit raakte, tijdens het opladen of bij intensief gebruik.

Laat ons er dus voorlopig maar van uitgaan dat het een alleenstaand geval is, zeker aangezien er ook geen verklaring komt van Apple. Ze hebben trouwens wel beloofd dat de collega van de Reddit-gebruiker een nieuw exemplaar opgestuurd zal krijgen.

Bron: Mashable
Meer
Lees meer...