Deze fotograaf photoshopte haar leven en deed alsof ze naar Disneyland ging om een punt te maken

Deze fotograaf photoshopte haar leven en deed alsof ze naar Disneyland ging om een punt te maken

Op Instagram ziet alles er toch wat beter uit: je selfies, je activiteiten en zelfs je leven. De Britse fotograaf Carolyn wou dat laatste bewijzen en fakete met Photoshop een tripje naar Disneyland op haar Instagram. Het resultaat is geweldig.

Carolyn is de fotograaf achter de blog ‘The Slow Traveler‘ en is een krak in het fotograferen van gezellige foto’s. De Britse heeft al 193.000 volgers op Instagram kunnen sprokkelen dankzij haar plattelandsfoto’s en gezellige beelden van haar prachtig appartement. Maar de vrouw heeft toch bedenkingen bij de echtheid van Instagram.

Realiteit is anders

De fotograaf maakte voor het eerst gebruik van FaceApp. Een applicatie waarmee je lijnen, kringen en wallen doet verdwijnen. Daarnaast kan je zelfs je neus smaller doen lijken en je lippen vergroten. En dat deed haar toch even denken.

De fotograaf zegt dat Instagram voor haar een positieve ervaring is. “Maar ik weet dat dit niet het geval is voor veel mensen. Instagram staat vol ‘slanke, welvarende, gelukkige, extroverte en populaire’ mensen”, zegt ze in haar blogbericht. En daar wou ze toch even bij stilstaan.

Carolyn wou de wereld laten zien dat niet alles is zoals het lijkt. Daarom heeft ze een verhaal verzonnen om aan te tonen dat net zoals een foto perfect maken, je leven ook ‘gephotoshopt’ kan worden op sociale media. “Ik lees nooit bij het raam. Mijn ramen zijn mooi op foto, maar maken mijn appartement wel ijskoud”, geeft ze toe. “Soms is dat koffiekopje dat ik vasthoud leeg. Ik verplaats mijn meubels regelmatig. Ik photoshop vuile plekken die ik maak door regelmatig meubels te verplaatsen.”

theslowtraveler

Naar Disneyland voor haar 22ste verjaardag

De fotograaf ging een stapje verder dan gewoon maar foto’s bewerken. Twee weken geleden kondigde de Britse blogger aan dat ze naar Disneyland ging. Maar eigenlijk ging ze helemaal niet naar het leukste land ter wereld. “Ik trakteer mezelf op een reisje naar Californ-I-ay: Ik ga naar Disneyland om het kasteel van Doornroosje helemaal uit te Instagrammen.”

Zie jij wat ze heeft veranderd?

Maar zo zag de foto er echt uit

De aankondiging alleen al kreeg meer dan 15.000 likes. Er stond ook te lezen dat ze 22 jaar oud was terwijl de fotograaf eigenlijk 32 jaar oud is.

Haar volgers wensten haar zelfs een gelukkige verjaardag. “Na het plaatsen van de eerste foto, ontving ik zoveel verjaardagswensen en opmerkingen van mensen die me vertelden dat ik mooi was. Ik voelde me echt ongemakkelijk”, vertelt ze aan Health. “Het was een paniekaanval die vier dagen duurde. Maar ik voelde me wel sterk genoeg om het project te doorstaan.”

En dan ging ze ‘echt’ naar Disneyland

Bij deze foto schreef Carolyn dat ze in Californië was en voor het kasteel van Doornroosje stond. “Mijn gekke, genotzuchtige 22ste verjaardagscadeau voor mezelf”, stond er te lezen op haar Instagram.

Ook dit beeld kreeg heel wat aandacht. Er waren heel weinig mensen die door hadden dat ze helemaal alleen stond voor het kasteel. Denk na mensen … Disneyland is altijd erg druk.

Er waren wel enkele volgers die een vermoeden hadden dat ze Photoshop had gebruikt. Maar dat was eerder om het extra volk weg te werken en niet dat heel het beeld compleet nep was. Dus kreeg ze daar ook complimenten: “Leuk hoe je andere mensen zo goed hebt weg gephotoshopt!” Uhu … Dat was ook niet alles dat ze heeft gephotoshopt, want eigenlijk stond ze eens niet voor het kasteel.

theslowtraveler

Een dag later gaf Carolyn in haar blogbericht ‘Waarom ik mijn eigen Instagram-account hackte‘ toe dat ze haar leven even photoshopte.

Zo lijkt het leven natuurlijk heel wat interessanter hé!

Gesponsorde artikelen