Deze grafiek toont het immense succes van Tinder … maar er zijn kapers op de kust

Tinder is populairder dan ooit, dat is ondertussen wel duidelijk. Meer nog: het heeft ondertussen al meer dan 80 procent van de online datingmarkt in handen, zo blijkt uit cijfers. Maar natuurlijk zijn er kapers op de kust. Eén van de nieuwste uitdagers is Binger, een app die Netflix-gebruikers met dezelfde kijkvoorkeuren bij elkaar wil brengen … Niet slecht bedacht, maar er zal toch meer nodig zijn om Tinder van de troon te stoten.

De onderstaande grafiek toont het immense succes van Tinder: sinds de oprichting in juli 2013 is de app alleen maar ongelofelijk gegroeid. Na een maand had Tinder al 25 procent van de online datingmarkt in handen, na 6 maanden ging het al om 70 procent. Na een jaar had Tinder een marktaandeel van meer dan 80 procent weten te veroveren, en daar zit het tot op de dag van vandaag nog altijd, dat tonen ook de nog recentere cijfers.

Andere datingapps, zoals Zoosk en Match.com, zijn sinds de opkomst van Tinder alleen maar gedaald of zelfs volledig verdwenen. Vooral OKCupid Dating, dat tot de oprichting van Tinder nog 40 procent van de markt in handen had, kreeg serieuze klappen. Plus: er komen ook nog altijd nieuwe datingapps bij, die vooral Tinder als voorbeeld nemen.

Binger

Eén van de nieuwste is Binger, een datingapp die Netflix-gebruikers met dezelfde televisievoorkeuren aan elkaar wil koppelen. Hoewel er wel al concrete plannen zijn, is de app zelf nog niet gemaakt, zo staat te lezen op de website van Binger. De appontwikkelaar heeft immers geen toegang tot de kijkvoorkeuren van de Netflix-gebruikers, want die informatie wordt beschermd.

Binger hoopt met een campagne via sociale media genoeg aandacht voor haar app te creëren om Netflix ervan te overtuigen om die info wel open te stellen. Maar of dat zal lukken én of Binger een echte concurrent wordt voor Tinder, valt te betwijfelen … Want je kan toch gewoon op Tinder zelf vragen naar de voorkeuren van een potentiële date?

Toch benieuwd? Bekijk dan zeker het onderstaande filmpje van Binger.

Meer
Lees meer...