Deze interactieve kaart brengt de gigantische vluchtelingenstroom prachtig in beeld

Deze interactieve kaart brengt de gigantische vluchtelingenstroom prachtig in beeld

Dat Europa de afgelopen maanden overspoeld wordt door vluchtelingen, is een open deur intrappen. Maar er blijft gegoocheld worden met gigantische cijfers, en dus is het moeilijk om daar ook iets bij voor te stellen. Een Finse designstudio heeft nu een interactieve kaart gemaakt die de vluchtelingenstroom op een prachtige manier in beeld brengt.

De vluchtelingenstroom wordt weergeven op deze manier:

De interactieve kaart, gemaakt door het Finse Lucify, toont op een visuele manier hoeveel vluchtelingen er continu Europa binnenstromen. Het kaartje begint in 2012, en de laatst beschikbare cijfers zijn van september van dit jaar. Elk bewegend puntje komt overeen met 25 mensen, en de stroom lijkt wel eindeloos. Je kan elk land ook aanklikken, en dan krijg je te zien hoeveel vluchtelingen er al zijn aangekomen sinds het begin van de tellingen, en van waar die mensen komen.

Maand per maand

Onder de kaart kan je ook nog eens per maand kijken hoeveel vluchtelingen er in elk land aangekomen zijn. Door op het land in kwestie te klikken, krijg je ook te zien van waar die allemaal gekomen zijn. Of je kan het andersom bekijken, en aanschouwen waar bijvoorbeeld alle Syrische vluchtelingen terechtkomen.

Het kaartje en alle statistieken kan je op deze website bekijken.

Gesponsorde artikelen