Deze kampeertrends zie je in de zomer

Deze kampeertrends zie je in de zomer

Wat een lekker weer was het vorige zomer. Ideale omstandigheden waren het om te kamperen. Ik ben benieuwd of de zomer van 2019 net zo goed gaat worden. Zoals ieder jaar zijn er ook de kampeertrends. Hoe wordt er dit seizoen gekampeerd? Welke tenten zijn in opkomst? Hieronder tref je de 4 belangrijke kampeertrends van 2019.

Duurzaam kamperen rukt op

Steeds meer consumenten denken met hun aankoop aan hun voetafdruk. Steeds meer consumenten zijn bereid extra betalen als een product duurzaam is. De helft van de Nederlanders vindt dit belangrijk. Deze trend zien we ook terug bij het kamperen. Het aantal duurzame tenten en de campings met een Greenkey certificaat neemt toe. Je krijgt enkel een Greenkey certificaat als je aan de criteria voldoet. Zo moet het personeel van de camping iemand aanwijzen die actief bezig is om het milieu te beschermen. Ook moet er een beleid worden uitgestippeld om duurzaam kamperen mogelijk te maken.

Wist je dat je tegenwoordig ook duurzame kartonnen tenten hebt? Deze zijn geheel recyclebaar en speciaal voor festivals gemaakt. Na afloop kan je het bij de papierbak leggen.

Glamping

Steeds vaker zie je volledig ingerichte stacaravans of safaritenten. Je hebt een groep kampeerders die na een jaar hard werken geen zin heeft om met haringen aan de slag te gaan. Booking.com onderzocht in 2019 de reistrends. Hierin kwam naar voren dat men steeds meer een persoonlijke aanpak wil hebben. Daarom worden er steeds meer persoonlijke tenten aangeboden. Vooral op festivals zijn tenten met een speciale matrassen en usb-poorten geen uitzondering meer. Ik heb extremere voorbeelden gezien. Wat dacht je van de Opera vouwwagen met vloerverwarming? Moest je vroeger haringen gebruiken, tegenwoordig kunnen ze steeds vaker worden opgepompt!

Roadtrip maken?!

Roadtrips worden steeds populairder. Zo zijn er programma’s op tv die laten zien hoe leuk een dit is. Jongeren kiezen steeds meer een tussenjaar of kiezen er voor om eerst te reizen voordat zij full time gaan werken. Zo is mijn broertje een maand door Oost-Europa geweest. Hij vond het een fantastische ervaring! Zijn hoogtepunten waren Boedapest en Praag.

Ook steeds meer gepensioneerden kiezen er voor om een kampeerroadtrip te maken in Europa. Zij maken bijvoorbeeld een tour door Frankrijk, Spanje en Italië.

Glamping, eco-camping en AirBNB

In plaats van dat je altijd de keuze maakt om met je tent op één plek te blijven varieert men steeds vaker. Per vakantie kiezen reizigers welke kampeerder zij willen zijn. In 2019 zal men de ene keer met de caravan op vakantie gaan en later bijvoorbeeld AirBNB kiezen voor bijvoorbeeld een weekendje weg.

Ik heb een keer gebruik gemaakt van AirBNB. Het is mij goed bevallen. De prijzen zijn een stuk goedkoper dan de hotels. Ik raad wel aan om te kijken wie de woning verhuurt. In de app kan je zien of bezoekers hem een goede gastheer vinden.

Heb je wel eens gehoord van Gocampr? Hierbij kan je op iemand zijn dak of landgoed kamperen. Wat gaaf!

Zo zie je dat de manier van kamperen snel veranderd. Zo had ik een aantal jaren gelden niet verwacht dat ik mijn eigen huis kon verhuren voor vakantiegangers. Begint bij jou ook het vakantiegevoel te kriebelen? Laat de zomer maar komen!

Gesponsorde artikelen