Deze keer een navelpiercing voor Koen Wauters? Er komt nu al een nieuwe Rode Neuzen Dag

Deze keer een navelpiercing voor Koen Wauters? Er komt nu al een nieuwe Rode Neuzen Dag

Er komt een tweede Rode Neuzen Dag. Dat nieuws hebben VTM, Qmusic en Belfius vandaag bekendgemaakt. En omdat psyschologische problemen bij jongeren, en de taboesfeer die errond hangt, actueel blijven, zal het thema dit jaar hetzelfde zijn. De tweede editie gaat door op zaterdag 3 december 2016.

De eerste Rode Neuzen Dag was een groot succes, want in totaal is 3.858.814 euro verzameld in het Rode Neuzen Fonds, beheerd door de Koning Boudewijnstichting. Verspreid over Vlaanderen hebben 26 organisaties de nodige steun gekregen. Op het einde van de vorige show kon nog niemand zeggen of er een tweede editie zou komen, maar die komt er nu dus sneller dan verwacht.

“De eerste Rode Neuzen Dag heeft ieders verwachtingen overtroffen”, zegt Peter Bossaert, de CEO van Medialaan. “We hebben vooral een steentje bijgedragen in de bespreekbaarheid van toch een moeilijk onderwerp. Het mooiste compliment kwam van Peter Adriaenssens die vertelde dat jongeren het nu hebben over een ‘Rode Neuzenprobleem’. Zo praten ze er makkelijker over.”

Zo is het geld van de eerste editie verdeeld:

Tweede Rode Neuzendag

Ook dit jaar wordt Vlaanderen opgeroepen om Rode Neuzen te (ver)kopen en iets geks of leuks te doen om geld in te zamelen. Vorig jaar zijn er liefst 351.653 Rode Neuzen verkocht en meer dan 1.600 acties georganiseerd. Wie zich nu al wil registreren om mee te doen, kan dat vanaf vandaag op rodeneuzendag.be.

En wij zijn al benieuwd of Jonas Van Geel al een idee heeft om wraak te nemen op Koen Wauters voor die navelpiercing tijdens de afsluitende liveshow.

Gesponsorde artikelen