Deze legendarische bands komen naar de Lokerse Feesten op hun ‘punkrockdag’

Deze legendarische bands komen naar de Lokerse Feesten op hun ‘punkrockdag’

De Lokerse Feesten pakken uit met namen van jewelste voor hun ‘punkrockdag’ op woensdag 8 augustus. We krijgen bezoek van Dropkick Murphys, Bad Religion, Turbonegro, Suicidal Tendencies en The Living End.

De Lokerse Feesten worden deze zomer aangedaan door een aantal levende legendes. Zo werd eerder al aangekondigd dat Simple Minds en Arsenal naar het festival komen.

Nu hebben de organisatoren ook de line-up voor de ‘punkrockdag’ gelost. De kleppers zijn Dropkick Murphys, Bad Religion, Turbonegro, Suicidal Tendencies en The Living End.

Twee legendarische groepen:

Dropkick Murphys

Dropkick Murphys zijn bekend van hits als The Wild Rover, I’m Shipping Up to Boston, Rose Tattoo en The Boys are Back. De groep was één van de eersten om Ierse folk te combineren met meedogenloze punkrock in de stijl van The Clash, The Misfits en Motörhead. Met het gebruik van de doedelzak is ook een uitgesproken invloed van Schotse folk merkbaar.

Vorig jaar brachten Dropkick Murphys een nieuwe plaat ‘11 Short Stories of Pain & Glory’ uit. Een epische, dynamische schijf die barst van de gang vocals, traditionele instrumenten en innemende en dynamische opbouwen en songstructuren.

Bad Religion

De mannen van Bad Religion zijn authentieke, Amerikaanse punkers uit de jaren 80. Hun trademarks zijn hun logo met een doorstreept christelijk kruis, een gitaargeluid à la Ramones, dat als een kettingzaag in de oren klinkt, melodische zangpartijen en teksten met een kritische houding tegenover religie, autoriteit en gevestigde sociale structuren.

Hun bekendste songs zijn American Jesus, 21st Century, Infected, Sorrow en It Struck A Nerve. Tot hun meesterwerken worden de platen ‘No Control’, ‘Stranger than Fiction’, ‘Against the Grain’, ‘Recipe for Hate’ en ‘How Could Hell Be Any Worse?’ gerekend.

Gesponsorde artikelen