Deze Limburger doet wat wij niet durven: hij laat zijn leven hier achter om in de natuur te leven

Deze Limburger doet wat wij niet durven: hij laat zijn leven hier achter om in de natuur te leven

Heel wat mensen verklaren hem waarschijnlijk gek, maar wij hebben niets dan respect voor Limburger Angelo Valkenborgh. Hij ruilde zijn job als kantoorchef op een interimkantoor, zijn huwelijk en zijn huis in voor de wildernis in Slovenië. Met enkel een smartphone en middelen die de natuur hem biedt, overleeft hij er in de bossen. 

Angelo Valkenborgh veegt zijn kont af met mos, slaapt onder een zelfgemaakte schuilplaats van takken en bladeren en hij eet bijna uitsluitend dingen die hij kan vinden in de natuur. Al 80 dagen overleeft hij op die manier in de Sloveense bossen. Valkenborgh Wildman deelt zijn belevenissen op Twitter en Instagram en heeft daar duizenden volgers.

Je kan misschien denken dat overleven in een bos niet zo moeilijk kan zijn, maar in de oerbossen van Slovenië zitten niet alleen spinnen en andere insecten, maar ook wolven, beren en zelfs lynxen. Bovendien kunnen de temperaturen in de winter zakken tot 20 graden onder nul. Tegen het najaar wil Valkenborgh een echte hut bouwen met vuurplaats waarin hij kan overleven. “Gelukkig zit hier veel leem in de grond”, zegt hij.

Auto voor noodgevallen

De Maasmechelaar geeft wel eerlijk toe dat er nog een auto klaarstaat aan de rand van het bos, voor moest er een noodgeval zijn. “Op termijn moet die weg”, zegt Valkenborgh. Hij heeft bovendien nog niet voldoende skills om te jagen op wilde zwijnen en hertjes, waardoor hij dus niet aan zijn dagelijkse portie eiwitten komt. Die haalt hij voorlopig dus nog in de supermarkt, totdat hij voldoende skills met pijl-en-boog heeft.

Toch zou dat voor een probleem zorgen als hij wil blijven in de bossen van Slovenië. Het is er namelijk verboden om te jagen op zwijnen en hertjes. “Ik droom ervan ooit jager-verzamelaar te worden in Canada, Alaska of Siberië. Daar mag het wel”, zegt hij.

Sociale media

De ex-kantoormanager mag dan wel diep in de natuur leven, toch is hij niet echt afgesloten van de buitenwereld. Hij deelt zijn leven via sociale media en zoekt regelmatig survivaltips op. Of hij een bepaalde plant kan eten bijvoorbeeld, waar hij touw kan vinden, hoe hij noten het langste kan bewaren, noem maar op. Hij laadt zijn smartphone op via een zonnecel op zijn rugzak.

Hoelang hij nog in het bos zal blijven weet hij niet, maar momenteel is Valkenborgh er erg gelukkig. “Het is niet simpel hier, maar soms overvalt me ineens een waanzinnig geluksgevoel. Het idee dat ze thuis aan het ratracen zijn en ik hier aan een riviertje zit, is fantastisch.”

Bron: HLN

Gesponsorde artikelen