Deze MacBook mag niet meer op het vliegtuig

Apple MacBook Pro
GettyImages

De Federal Aviation Administration (FAA) verbiedt om een bepaald type MacBook Pro mee aan boord te nemen van het vliegtuig. Dat maakte de Amerikaanse autoriteit vandaag bekend. Als je problemen hebt met de batterij van zo’n laptop, dan mag het toestel niet meer mee aan boord.

Het bureau van de Amerikaanse luchtvaartautoriteiten, FAA, maakte vandaag bekend dat bepaalde MacBooks niet langer mee op het vliegtuig mogen. Apple vertelde onlangs dat er problemen waren met de batterij van sommige laptops. De lithium batterij kan namelijk vuur vatten en exploderen.

Amerika vs. Europa

De FAA zei in een interview met de Amerikaanse site BNNBloomberg dat de laptops niet meer aan boord mogen van een vliegtuig. Dat houdt in dat het apparaat ook niet in de laadruimte mag. De Europese luchtvaartautoriteiten waarschuwden eerder deze maand al voor het gevaar van de MacBooks.

Vliegtuig
GettyImages

Hier in Europa is de wetgeving iets soepeler. Je mag het toestel nog meenemen maar het moet gedurende de hele vlucht uitstaan. Nu de FAA alle getroffen toestellen bant, kan het zijn dat Europa haar wetgeving ook aanpast.

Deze week kondigden verschillende vliegtuigmaatschappijen al aan dat die defecte MacBooks niet langer worden toegelaten op hun vluchten. Daaronder vallen ook verschillende maatschappijen die bij ons actief zijn, zoals Thomas Cook en TUI. Die laatste maatschappij roept wel altijd voor de vlucht om dat de defecte MacBooks niet langer mee aan boord mogen.

15 inch MacBook

De Apple laptops waar het over gaat zijn MacBook Pro’s van 15 inch. De toestellen in kwestie zijn verkocht tussen september 2015 en februari 2017. In juni begon Apple zelf al een terugroepactie voor de getroffen laptops. Het bedrijf gaf toe dat de batterij oververhit kan raken of zelfs kan ontploffen.

Reparatieprogramma

Heb je nu een MacBook Pro gekocht tussen september 2015 en februari 2017 en twijfel je of je een schadelijk toestel hebt? Dan kan je altijd hier altijd checken of de batterij van je toestel vervangen moet worden. You’re welcome!

Gesponsorde artikelen