Left Right
scrollTop top

Deze nachtclub in Vegas heeft zijn eigen cryptocurrency en je kan er daar je drinks mee betalen


Deze nachtclub in Vegas heeft zijn eigen cryptocurrency en je kan er daar je drinks mee betalen

Sinds april dit jaar is er in Las Vegas, dé gokstad van de VS, een nachtclub waar je kan betalen met cryptocurrency. De doorsnee bezoeker is een goed geklede jonge man of vrouw. Of dit project op lange termijn een succes wordt, valt nog af te wachten.

De nachtclub werd opgericht door Peter Klamka, een man die betrokken is bij de gentlemen’s club Legends Room waar je dames kan tippen met bitcoin. De nachtclub komt op zijn beurt met alles wat je van een zo’n etablissement in Las Vegas mag verwachten: champagneflessen van 250.000 dollar, serveersters met torenhoge hakken en een fantastisch zicht op de prachtige Bellagio-fonteinen.

In tegenstelling tot alle andere nachtclubs in Vegas, heeft deze haar eigen cryptocurrency. Zelfs om er binnen te mogen, moet je in het bezit zijn van die cryptocurrency.

Cyrptocurrency als lidgeld

We hebben een slecht jaar achter de rug op het vlak van cryptocurrency. Dat weet iedereen. Zowel bitcoin als ethereum zijn in waarde gezakt na hun pieken op het einde van 2017 en begin 2018. Met de meeste andere cryptovaluta gaat het sindsdien nog een pak slechter.

Met dat in het achterhoofd is de nachtclub MORE opgericht in Vegas en de cryptocurrency MORE. Wie 5.000 MORE-munten of meer heeft, mag zich lid noemen van de MORE-nachtclub. Je kan in de club met MORE betalen. Dat liet MORE-medewerker Klamka weten aan de Amerikaanse entertainmentsite Mashable.

Nachtclub in nachtclub

MORE Las Vegas is in feite een afgesloten nachtclub in de grotere Hyde nightclub die gelegen is in het Bellagio hotel en casino. Om binnen te mogen, moet je ene Joey van de nachtclub aanspreken. Op die manier kan je enerzijds de club laten weten dat je in aantocht bent en anderzijds bewijzen dat je over MORE-munten beschikt.

De medewerkers van de club zijn erop getraind om cryptocurrency als betalingsmiddel te accepteren. Toch mag je ook in dollars betalen. Zelfs als je 100.000 dollar aan bitcoin wil betalen voor een dure fles champagne wordt dat aangenomen. Natuurlijk wordt het aangemoedigd om met MORE-munten te betalen.

Goedgeklede, jonge mensen

MORE Las Vegas zou zo’n 1.500 leden hebben. Wel werd erop gewezen dat het aantal steeds verandert omdat het ledenaantal afhangt van het MORE-bezit. Het is meestal relatief druk in de club en de gasten zijn voornamelijk goedgeklede, jonge mensen.

Daarnaast is er nog een ommuurde binnentuin, waar de baas van de nachtclub met exclusieve gasten rondhangt.

Pionier?

MORE Las Vegas kan volgens opiniemakers en techexperten absoluut een pionier zijn om het gebruik van cryptocurrency om te zetten in de praktijk. Verder is de eigenaar van MORE nog van plan om filialen te openen in Miami en op andere locaties. Of het project uiteindelijk een succes wordt, zal de tijd moeten uitwijzen.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  41.220.369
 • Aantal
  doden
  1.131.337
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  253.386
 • Aantal
  doden
  10.539