Deze namiddag gaat het opnieuw stormen: code oranje voor het hele land

Deze namiddag gaat het opnieuw stormen: code oranje voor het hele land

Het KMI waarschuwt ook vandaag voor hevig onweer. Deze namiddag zal het onweer vanuit het zuidoosten over ons land trekken. Code oranje is opnieuw van kracht over het hele land en het KMI roept op tot voorzichtigheid op de baan. 

Laat je niet misleiden, want hoewel het er nu nog best zonnig uitziet, is dat maar van korte duur. Vanaf de middag neemt de kans op neerslag en onweer namelijk fors toe.

Onweer

We mogen ons vandaag weer verwachten aan op en top Belgisch weer. In de voormiddag blijft het op de meeste plaatsen in ons land droog met opklaringen, maar in de namiddag zal het weer volledig omslaan.

Vanaf de middag zullen er meer wolken over ons land trekken, die vertrekken vanuit het zuidoosten en vanaf daar hun weg naar de kust verderzetten. Over het hele land kunnen deze wolkenvelden omslaan in hevig onweer. Het kwik zal overal in Vlaanderen wel stijgen tot boven de 20 graden Celsius, met maxima van 20 graden aan de kust en in de Kempen kan de temperatuur zelfs oplopen tot 25 graden.

Code oranje

Deze namiddag zal het dus hevig gaan stormen, waardoor het KMI ook vandaag code oranje uitroept over het volledige land. Enkel aan de kust is code geel van kracht. Er wordt vooral gewaarschuwd voor hevige onweersbuien, waarbij er ook hagel kan vallen.

Specifiek waarschuwt het KMI met code oranje voor lokale wateroverlast en roept het op tot voorzichtigheid op de baan. Tegen het vallen van de avond zal de storm overal geweken zijn.

Na regen komt …

Morgen kan er lokaal nog regen vallen, maar deze buien zullen veel minder intens zijn dan die van vandaag of gisteren. Het kwik zal dan stijgen tot 27 graden in de Kempen, in het binnenland wordt het tot 26 graden en aan de kust worden temperaturen tot 22 graden verwacht.

Maar vooral het weekend ziet er mooi uit. Op zaterdag wordt het zonnig met temperaturen tot 27 graden in het binnenland. Aan de kust wordt het dan tot 23 graden en in de Kempen kan de temperatuur oplopen tot maar liefst 29 graden. Op zondag doen we daar nog enkele graden bovenop. Het wordt dan in Vlaanderen 24 tot 30 graden Celsius. Na regen komt dus zeker en vast zonneschijn.

Gesponsorde artikelen