Left Right
scrollTop top

Deze nieuwe Facebook-melding wil je nooit of te nimmer krijgen


Deze nieuwe Facebook-melding wil je nooit of te nimmer krijgen

Facebook introduceert een nieuw soort notificatie voor profielen die gehackt worden door de overheid. “We hopen dat die waarschuwingen mensen die bescherming nodig hebben, kunnen beschermen”, zegt Facebooks hoofd van Veiligheid Alex Stamos. Je krijgt enkel een melding als Facebook een zwaar vermoeden heeft dat je in de gaten wordt gehouden door de overheid, niet door kleinere hackers. 

Dat is de melding die je krijgt als Facebook een zwaar vermoeden heeft dat je in de gaten wordt gehouden door de overheid. “We doen dit omdat sommige types van hacks ingewikkelder en gevaarlijker zijn dan andere en we willen mensen waarschuwen voor de gevaren en hen aanmoedigen de nodige acties te ondernemen”, reageert Alex Stamos, het hoofd van Veiligheid van het bedrijf.

Hij voegt er wel onmiddellijk aan toe dat zo’n notificatie enkel wil zeggen dat je profiel gehackt is, niet dat Facebook zelf het doelwit is van hackers. Bovendien zal je enkel een melding krijgen als Facebook echt bewijzen heeft dat de overheid echt je profiel heeft aangevallen. Die bewijzen delen ze echter niet, “om de integriteit van de werkwijze en processen te beschermen.”

Lees hier het volledige bericht van Facebook Security:

Bron: Business Insider

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  44.474.616
 • Aantal
  doden
  1.173.928
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  368.337
 • Aantal
  doden
  11.170