Deze nieuwe ‘Rick and Morty’-teaser leert ons absoluut niks over wanneer we seizoen vier mogen verwachten

Deze nieuwe ‘Rick and Morty’-teaser leert ons absoluut niks over wanneer we seizoen vier mogen verwachten

‘Rick and Morty’ heeft een nieuwe teaser gekregen en naar goede gewoonte … valt daar absoluut niks uit af te leiden. Het is dus nog steeds wachten op een releasedatum voor het langverwachte vierde seizoen van de cultreeks. Al zijn er geruchten die wijzen op een verrassingsrelease met Kerstmis!

Rick and Morty-bedenkers Justin Roiland en Dan Harmon houden zich niet zo graag aan de regeltjes en gewoontes in het televisielandschap. Zo valt er amper iets af te leiden uit de trailers en teasers die ze de wereld insturen (kijk hier nog eens naar de eerste trailer voor het vierde seizoen) en dat is nu niet anders.

Portal gun

In een nieuwe teaser zien we een hoop personages, waaronder Rick, Morty en z’n kwaadaardige versie Evil Morty, naar het portal gun van Rick grijpen maar telkens het onderspit delven. “Keep your enemies close and your portul gun closer“, staat er bij de tweet te lezen.

Heel leuk, maar echt veel kunnen we daar dus niet uit opmaken. En dus blijven fans speculeren over de start van dat nieuwe vierde seizoen. Een rare, maar niet zo heel vergezochte, theorie stelt dat we daar zelfs helemaal niet lang meer op zouden moeten wachten. Wie zich de laatste momenten van het vorige seizoen nog kan herinneren, weet misschien al waarom we Rick and Morty al zo vroeg als Kerstmis op ons bord kunnen krijgen!

Kerstspecial

In een post-credit scène van de finale-aflevering van het derde seizoen (‘The Rickchurian Mortydate’), worden we rechtstreeks aangesproken door Mr. Poopybutthole: “See you for Season 4 in like … a really long time. I might even have a big, white Santa Claus beard.” Vele fans leidden daaruit af dat dat vierde seizoen zou beginnen met een soort van kerstspecial. Dat Rick in diezelfde aflevering een verwijzing maakt naar Doctor Who, dat dit jaar ook een kerstspecial krijgt, is natuurlijk koren op de geruchtenmolen.

Bekijk hier de post-credit scène met Mr. Poopybutthole nog eens:

Het is ook niet ondenkbaar dat Adult Swim de serie zonder enige promotie plots zou releasen. Dat deden ze al met de eerste aflevering van seizoen 3 (‘The Rickshank Redemption’), die ze zonder aankondiging dropten op 1 april van 2017. Dat idee ontsproot toen uit het brein van Adult Swim-baas Mike Lazzo.

“Mensen waren al zo lang aan het wachten op de première van Rick and Morty. Er was nog geen datum aangekondigd. En dan, op 1 april, hebben we het plots op antenne gezet”, vertelde medebedenker Dan Harmon daarover aan GQ. “Ik denk dat het de derde of vierde keer was dat ik een idee hoorde van Adult Swim-baas Mike Lazzo waarvan ik gewoon dacht: ‘dit is een afschuwelijk idee’. Maar de vorige drie of vier keer dat dat gebeurde, had hij altijd gelijk.”

Gigantische vernieuwing

Maar als dat al het plan was aan het einde van seizoen drie, dan moeten de problemen rond de vernieuwing van de show toch zeker roet in dat eten hebben gegooid. Harmon en Roiland lagen maandenlang verwikkeld in moeilijke contractonderhandelingen over nieuwe seizoenen van de serie. Het leek er zelfs even heel slecht uit te zien voor fans van Rick and Morty. Harmon en Roiland leken er maar niet uit te komen met Adult Swim-eigenaars Turner Broadcasting, tot er begin mei dan toch witte rook verscheen (lees ook: Waarom Rick and Morty zo lang moest wachten op een verlenging).

Rick and Morty-fans mogen op beide oren slapen, want er kwam niet alleen zekerheid over een vierde seizoen. Roiland en Harmon, die zich ondertussen ook Emmywinnaars mogen noemen voor de aflevering ‘Pickle Rick’, sleepten maar liefst 70 nieuwe afleveringen uit de brand. Eens te meer een teken dat Rick and Morty een buitenbeentje is in de televisiewereld, waar meer en meer shows gecanceld worden en veel series al blij zijn met een verlenging van één seizoen. Maar die lange contractonderhandelingen zullen ongetwijfeld de planning van Roiland en Harmon in de war gestuurd hebben.

De vraag is natuurlijk of een verrassende kerstspecial al daadwerkelijk een plan was van de twee, en of ze dat plan na hun maandenlange besprekingen met Turner Broadcasting niet al lang in de vuilbak hebben gegooid. Veel wijzer zijn we, ook na deze nieuwe trailer, dus niet geworden. En als we er al één ding uit kunnen afleiden, is het wel dit: er wordt aan gewerkt. En dat is voor ons al goed genoeg.

In afwachting van dat vierde seizoen kan je je hier nog eens verdiepen in de zeven gekste Rick and Morty-theorieën of kan je eens een kijkje nemen in onze lijst van de 50 beste series op Netflix (spoiler: natuurlijk staat Rick and Morty ertussen).

Gesponsorde artikelen