Deze pub geeft 25 procent korting aan klanten die hun gsm uitzetten

Deze pub geeft 25 procent korting aan klanten die hun gsm uitzetten

Klanten die hun gsm bij het binnenkomen uitzetten, krijgen in de Engelse pub The Fat Boar een korting van 25 procent. Op die manier hopen ze te vermijden dat iedereen in de pub de hele tijd op het scherm van z’n smartphone zit te kijken.

Heb je je ooit afgevraagd hoe het voor onze ouders en grootouders moet geweest zijn als ze op café of restaurant gingen? Zij hadden immers geen telefoon op zak om snel even Facebook, Instagram en WhatsApp te checken. Ze konden dus niet anders dan de hele tijd in gesprek gaan met hun tafelpartner.

Obers Mark Finley en Jade Darlington van de pub The Fat Boar in Wrexham, ten zuiden van Liverpool, willen die tijd in hun zaak graag terugbrengen. Ze zoeken naar manieren om hun klanten te overtuigen hun gsm links te laten liggen tijdens hun bezoek. Daarom bieden ze 25 procent korting aan voor iedereen die z’n gsm bij het betreden van de zaak uitzet.

Gsm opsluiten

Om zeker te zijn dat niemand in de verleiding wordt gebracht om toch naar z’n toestel te grijpen, worden ze in dozen op tafel opgesloten, en de obers houden de sleutels bij tot wanneer je vertrekt. “Telefoons zijn vaak een bron van afleiding en verhinderen ons om met vrienden of familie aan tafel een goed gesprek te voeren”, zegt Rich Watkin, baas van de pub. Iedere maandag houden ze daarom ‘Mobile Free Monday’.

Volgens The Telegraph is het idee bij de buurtbewoners alvast goed onthaald. Al zijn er soms toch een paar die hun twijfels hebben. Ze vragen zich af hoe ze dan foto’s van hun eten moeten delen op de sociale media. En ben je er wel geweest als je niet hebt ingecheckt?

Verslaafd

Het feit dat zo’n initiatief het nieuws haalt zegt natuurlijk veel over onze verslaving aan smartphones. In 2017 zouden de Britten gemiddeld twee uur per dag met hun smartphone bezig geweest zijn. In Frankrijk kunnen we 84 procent van de 15- tot 25-jarigen verslaafd noemen. En in België weten we dat we gemiddeld 34 keer per dag onze smartphone gebruiken.

De absolute kampioenen zijn de Brazilianen. Daar staren ze vijf uur per dag naar het scherm van hun smartphone.

Het idee van de pub is trouwens al lang niet meer uniek. In Singapore zou McDonald’s vorig jaar kluisjes voor de smartphones van klanten geïnstalleerd hebben. Met de campagne ‘Phone Off, Fun On’ hoopten ze hun klanten ook te overtuigen om weer wat meer tijd voor elkaar te maken tijdens het eten.

“We voelen een zekere druk om voortdurend mails te beantwoorden, de sociale media te checken, en sms’en of andere berichten te lezen”, zegt Jade Darlington van de pub. “Als we iets kunnen doen om mensen aan te moedigen hun telefoon minder te gebruiken, dan vind ik dat een goede zaak.” En jij? Zou jij je smartphone opsluiten in ruil voor een fikse korting?

Gesponsorde artikelen