Left Right
scrollTop top

Deze smartwatch mag je zelf samenstellen, en hij is compatibel met Android én iOS


Deze smartwatch mag je zelf samenstellen, en hij is compatibel met Android én iOS

Smartwatches duiken de laatste jaren meer en meer op. Zo zijn er bijvoorbeeld de populaire Apple Watch en de Moto 360. Terwijl de consument er blij mee is, zitten ze nog steeds in de ontwikkelingsfase en de functies zijn nogal gelimiteerd. Blocks wilt hier verandering in brengen door een aanpasbare smartwatch op de markt te brengen die je zelf samenstelt en welke compatibel zal zijn met zowel Android als iOS toestellen. Het zal beschikbaar zijn vanaf begin 2016 en zal ongeveer 275 euro kosten.

Blocks begon als een idee van een groep studenten die een langdurige smartwatch wilden maken. Ze haalden inspiratie uit de voormalige Phonebloks om een modulaire smartwatch te maken welke de gebruiker naar wensen kon aanpassen. Ze stelden het project voor op Kickstarter.com en bereikten hun doel van 250.000 euro na 56 minuten. Nu bedraagt dat 1.6 miljoen en de eerste versie wordt binnenkort op de markt gebracht.

Het idee is simpel: Er is een wijzerplaat genaamd de “core” waar alle nodige hardware in zal zitten die, afhankelijk van het model waar je voor kiest, ongeveer 180 euro zal bedragen. Daarnaast zijn er modules die dienen als horlogeband en tegelijkertijd al de functies op je watch gaan bepalen. Zo zijn er onder andere modules als batterij, GPS, hartslagmeter, camera en microfoon. Hiermee is het bijvoorbeeld handig als je een avontuurlijk type bent en vaak op stap gaat, dat je de batterijmodule kunt aansluiten voor een verlengde batterijduur. Dit kan je dan weer combineren met een GPS module, zodat je de weg terug naar huis vindt.

Op de voorkant van de core bevindt zich een cirkelvormig LCD scherm met een diameter van 1.34 inch. Binnenin zit er een Snapdragon 400 processor met 512 MB aan RAM geheugen. Blocks belooft ons dat dit processor pakket krachtig genoeg zal zijn voor de komende jaren. Om alles draaiende te houden is er een batterij van 450 mAh voorzien waarvan men, weeral volgens Blocks, anderhalve dag aan batterijduur mag verwachten. De core zal beschikbaar zijn in zwart, rood, wit en de iets duurdere metallic kleur. Hiernaast is het ook vermeld dat er in de toekomst meerdere type core’s zullen worden geproduceerd, om zo eentje beschikbaar te maken naar ieders wens.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  58.640.945
 • Aantal
  doden
  1.387.976
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  558.779
 • Aantal
  doden
  15.618