Deze sollicitatievragen van Google zijn zó moeilijk dat zelfs het bedrijf ze niet meer stelt

Deze sollicitatievragen van Google zijn zó moeilijk dat zelfs het bedrijf ze niet meer stelt

Wil je bij Google werken, dan kom je daar – natuurlijk – niet zomaar terecht. Om een plekje aan een bureau te veroveren moet je als sollicitant de meest moeilijke en bizarre vragen kunnen beantwoorden. Maar sommige vragen waren werkelijk zo vreemd dat ze zelfs bij Google toch verbannen zijn. Het Amerikaanse magazine Business Insider heeft de meest zotte exemplaren op een rij gezet. Weet je op minstens één van deze het antwoord, dan ben je absoluut geniaal. 

1. Hoeveel geld moet je vragen om alle ramen te wassen in Seattle?

iStock

2. Je wil weten of je vriend Bob jouw correcte telefoonnummer heeft, alleen kan je ’t hem niet direct vragen …

Giphy
In plaats daarvan noteer je de vraag op een kaartje die je meegeeft aan Eva. Eva is ook weer degene die Bobs antwoord aan jou teruggeeft. Wat schrijf je op het kaartje, behalve de vraag, om er zeker van te zijn dat Bob op zo’n manier antwoordt dat Eva je telefoonnummer niet kan lezen?

3. Hoe vaak per dag overlappen de wijzers van de klok elkaar?

Giphy

4. Een man duwde zijn auto naar een hotel en verloor zijn fortuin. Wat is er gebeurd?

iStock

5. In een dorp met 100 getrouwde koppels, is iedere man vreemdgegaan …

Elke vrouw in het dorp weet direct van iedere man of die is vreemdgegaan, behalve van haar eigen man. In het dorp geldt een wet die overspel verbiedt. Elke vrouw die kan bewijzen dat haar man haar bedrogen heeft, moet haar man diezelfde dag nog om het leven brengen. De vrouwen uit het dorp leven deze wet altijd na. Op een dag kondigt de koningin van het dorp aan dat tenminste 1 man ontrouw is geweest. Wat gebeurt er?

6. Ontwerp een evacuatieplan voor de Amerikaanse stad San Francisco

iStock

7. Hoeveel golfballen passen er in een Amerikaanse schoolbus?

iStock

8. Leg aan je 8-jarige neefje in drie zinnen uit wat een database is

iStock

9. Je bent gekrompen tot het formaat van een muntje en je massa is in verhouding meegekrompen. Vervolgens word je in een lege blender gegooid en de messen zullen binnen 60 seconden beginnen met bewegen. Wat doe je?

Giphy

10. Hoeveel pianostemmers lopen er rond op deze aardbol?

iStock

11. Waarom zijn putgaten altijd rond?

iStock

12. Je hebt twee eieren en toegang tot een gebouw van honderd verdiepingen …

iStock
Eieren kunnen erg hard zijn of juist erg kwetsbaar, oftewel ze kunnen breken als je ze vanaf de eerste verdieping laat vallen, of niet breken zelfs al laat je ze vanaf de 100e verdieping vallen. Beide eieren zijn identiek. Je moet erachter komen wat in het gebouw de hoogste verdieping is vanaf waar je een ei kan laten vallen zonder dat het breekt. De vraag is hoe vaak je een ei moet laten vallen. Het is toegestaan om twee eieren te breken.

Ok, wat?!

Giphy

Je kan het je haast niet voorstellen, maar er bestaan echt juiste antwoorden op deze gruwelijk bizarre vragen. Benieuwd wat deze zijn? Je kan ze hier vinden. Hoeveel had jij er goed?

Bron: Business Insider

Gesponsorde artikelen