Deze startup heeft een idee dat het lastigste aan reizen met een vliegtuig oplost

Deze startup heeft een idee dat het lastigste aan reizen met een vliegtuig oplost

Even het vliegtuig nemen en enkele uren later in de zon liggen, het is een luxe waar we niet meer bij stilstaan. Maar het enige irritante aan vliegen is dat je die bagage helemaal tot in de luchthaven moet meesleuren. Een Londense startup neemt ook dat probleem weg en zorgt ervoor dat je bagage gewoon op de luchthaven voor je klaar staat.

Het bedrijf is al actief op twee luchthavens in de Britse hoofdstad: London City en Gatwick. Met Airportr, dat in 2012 is opgericht, kan je online of via een app (voorlopig enkel Android) transport van je bagage aanvragen. Een chauffeur zal dan op het gevraagde tijdstip aan de deur verschijnen om de bagage op te halen. Terwijl je zelf in alle rust naar de luchthaven kunt reizen, staat je bagage netjes op je te wachten om in te checken. En ook wanneer je landt op één van de luchthavens kan je vragen om de bagage op een bepaald tijdstip naar een bepaalde bestemming te brengen.

Heel even zal je toch nog met die bagage moeten sleuren, want het bedrijf kan je bagage niet inchecken of door de controle krijgen. Dat moeten passagiers om veiligheidsredenen zelf blijven doen. Op bepaalde vluchten kan je wel vragen om je bagage na landing van de band te laten halen. Zo kan je van het vliegtuig recht naar de uitgang lopen. Natuurlijk richt het bedrijf zich vooral op zakenlui die geen hele dag met hun koffer door Londen willen rondlopen.

Wat kost het?

Wie binnenkort naar Londen vliegt en op één van de twee genoemde luchthavens landt, kan alle informatie HIER vinden. De prijs hangt natuurlijk af van waar de bagage moet worden afgeleverd. Blijf je vlakbij de luchthaven, dan kost het 15 pond per koffer, ga je naar het centrum van Londen betaal je 25 pond, en voor de buitenwijken van Londen kost het 35 pond. Voor een tweede koffer is een voordeliger tarief voorzien. En voor een extra 10 pond kunnen passagiers van British Airways hun bagage van de band laten halen.

Airportr is zo’n beetje de Uber voor bagage. Het bedrijf haalde onlangs 4,6 miljoen euro op en heeft plannen om later dit jaar naar andere Londense luchthavens uit te breiden. Eigenlijk is Airportr trouwens gewoon de naam van deze service, het overkoepelende bedrijf heet Portr. Voorlopig hebben ze enkel de bagagedienst voor luchthavens, maar het is niet uitgesloten dat ze ooit andere domeinen gaan verkennen. Die plannen zijn er zelfs al, maar voorlopig zal Portr zich toch vooral op vliegverkeer focussen.

(Bron: Business Insider)

Gesponsorde artikelen