Deze steden moet je bezoeken in het najaar

Als je deze zomer niet op reis kon gaan, lijkt het ons een strak plan om een citytrip vast te leggen voor in het najaar. Er zijn heel wat prachtige steden die je beter in de herfst ontdekt. Deze steden moet je in het najaar bezoeken. 

Bezoek de stad van Graaf Dracula: Transsylvanië

Transsylvanië wordt vaak geassocieerd met vampiers en vreemde wezens. Dat komt omdat het karakter van Dracula werd geïnspireerd door een echte heerser van Wallachië, de regio naast Transsylvanië. Wie zin heeft, kan het echte kasteel van deze heerser (dus het kasteel van Dracula) ook bezoeken.

De Roemeense stad is veel meer dan deze mythen. Transsylvanië is een stad die je veel avontuur en mysterie aanbiedt. Dankzij de mooie landschappen en uitdagende wandeltochten kan je je niet vervelen in deze stad. Wie houdt van wat meer avontuur zit in deze steden ook de juiste plaats.

De stad is ideaal als je eens iets anders wil dan een typische stedentrip. Het is een unieke regio vol bergen en bossen. Als je naar Transsylvanië gaat, moet je naar Brasov, een oude middeleeuwse stad in het zuidoosten van Transsylvanië. Deze regio is omgeven door prachtige heuvels die in het najaar mooie herfstachtige kleuren krijgen. Vanop de heuvels heb je ook nog een prachtig uitzicht op bergen, bossen en valleien.

Verder is de stad heel goedkoop en kom je weinig geld wel toe. Je kan een citytrip naar Transsylvanië wel combineren met de hoofdstad van Roemenië: Boekarest. De steden liggen slechts 20 kilometer van elkaar. Hier vind je meer informatie over Boekarest.

Drink warme chocomelk in Amsterdam

Je moet zelfs niet ver reizen om een prachtige stad te ontdekken in het najaar. Ga naar Amsterdam en geniet van een zalige herfstsfeer. Aan het water in de stad wordt het zeker extra gezellig met de goudbruine blaadjes aan de bomen.

Amsterdam telt meer dan 800.000 fietsen, dus geen fiets huren, is eigenlijk geen optie. Fietsen is niet alleen gezellig maar ook heel handig. Je ontdekt de stad op twee wielen en komt op plaatsen waar je anders niet makkelijk geraakt. Dus spring maar op een fiets net zoals de lokale bevolking!

Elke stad heeft wel een buurt die iets unieker is dan de rest. Vaak wordt de Jordaan de meest charmante wijk van Amsterdam genoemd. Als je door deze wijk rondloopt, voel je je terug in de tijd gaan. Oorspronkelijk was het een arbeiderswijk, maar nu vormen de smalle straatjes en de schilderachtige gebouwen één van de meest populaire buurten van Amsterdam. Overal vind je onafhankelijke kunstgaleries, antiekwinkels, binnentuinen en sfeervolle bars en restaurants. Hier vind je trouwens de lekkerste ontbijtzaken van Amsterdam. Slenter door de straten en verken de leukste buurt van de stad.

Meer weten over de mooiste stad van Nederland? Lees hier meer over Amsterdam.

Dé citytrip van het najaar: Bridge of Orchy in Schotland

Diep in de Schotse Hooglanden vind je de Bridge of Orchy, een dorp met bijzondere landschappen. Waar je ook verblijft in dit dorp, je bent overal omringd door torenhoge bergen. Wie houdt van de natuur gaat zich hier zeker thuis voelen.

Je vindt hier ook enkele kastelen die op magische wijze uit de mist lijken te komen. Daarnaast heb je in de regio van Bridge of Orchy enkele wandelpaden en bezienswaardigheden die je moet bewandelen en zien. Denk maar aan Loch Tulla, een meer tussen de bergen, de West Highland Way, een populaire route bij wandelaars en Fort William. Deze wandelingen schreeuwen gewoon herfst uit.

Na al dat wandelen, krijg je waarschijnlijk ook wel dorst. Daarom kan je bijvoorbeeld een bezoekje brengen aan whiskystokerijen. Schotland is de place to be om zo’n stokerij te bezoeken. Misschien je tripje combineren met een reisje naar Edinburgh?

Wil je mooier weer? Ga dan naar Marrakesh

We begrijpen zeker dat niet iedereen gek is op de herfst. Het zonnetje schijnt minder, er is meer wind, en de temperaturen blijven maar verlagen. Daarom moet je gewoon een reisje vastleggen naar een warmere stad zoals Marrakesh. Of je nu met je bestie op reis gaat of met je partner, genieten ga je zeker doen in deze stad! Deze steden moet je trouwens ook bezoeken met je beste vriend(in).

In Marrakesh kan je niet alleen ontspannen in de talrijke spa’s en hamams, maar kan je ook voor een goedkope prijs genieten van heerlijke luxe. Een nachtje slapen in een prachtige riad is gewoon een must in deze stad.

Je krijgt hier ook de kans om een nieuwe cultuur te ontdekken. ’s avonds kan je langs mooi belichte straatkraampjes lopen en genieten van een heerlijke sfeer. En dat alles in een t-shirt of jurk, want de temperaturen schommelen nog rond 27 graden. Hier en daar kan je even stoppen voor mooie stoffen, leuke handtassen en lekkere gerechten, drankjes en zoete koekjes.

Naast al dat genieten, heb je ook de kans om heel wat bezienswaardigheden te bezoeken. Ga zeker langs het El Bahiapaleis waar je meteen een royaal gevoel krijgt. Love it! Verder kan je ook een bezoek brengen aan de Koutoubia-moskee, de grootste moskee van Marrakesh die zelfs een inspiratiebron was voor heel wat gebouwen in Spanje en Rabat.

Daarnaast moet je ook een wandeling maken door één van de vele fleurige tuinen van Marrakesh. In de botanische tuin van de stad vind je bijvoorbeeld het museum van Yves Saint Laurent, een modeontwerper die een lange tijd heeft doorbracht in het land. Je zal meteen doorhebben vanwaar hij zijn inspiratie heeft gehaald. Meer weten over de sprookjesachtige stad? Hier vind je alles over Marrakesh.

Meer sprookjes in Praag

Als je een beetje op je geld moet letten, is Praag eigenlijk een ideale citytrip voor in de herfst. De stad biedt je adembenemende uitzichten en prachtige gebouwen en monumenten. Neem je fototoestel of smartphone met goede camera zeker mee, want je zal het ongetwijfeld gebruiken!

Wie echt graag langsgaat bij unieke bezienswaardigheden is ook bij het juiste adres. Je kan hier heel wat oude gebouwen, kerken en musea bezoeken voor weinig of zelfs geen geld. Als je in Praag bent, moet je bijvoorbeeld een bezoekje brengen aan de Karelsbrug, de Praagse burcht en het Astronomisch uurwerk van de stad. Eén voor één knappe bezienswaardigheden die je moet gezien hebben!

Aangezien de stad erg goedkoop is, worden jonge werknemers en studenten vaak aangetrokken tot Praag. In de stad kan je veel bezoeken, lekker eten en goed uitgaan voor amper geld. Praag is trouwens ideaal om te bezoeken met je partner, net zoals deze steden. Overtuigd? Dan mag je deze bezienswaardigheden zeker niet missen.

Beieren in Duitsland is gewoon prachtig in het najaar

We weten allemaal dat Duitsland prachtige steden heeft die je allemaal eens moet bezoeken. Maar in Zuid-Duitsland vind je wel één van de spectaculairste landschappen van Europa. In deze regio tref je ook eindeloze Alpenwouden die je zeker doen verwonderen. Naast enkele buitenactiviteiten, zoals wandelen in de Alpen en een romantische rit maken met paard en wagen, kan je ook heel wat bezoeken in deze regio.

Zo telt de staat zo’n 25 historische kastelen die allemaal wel iets uniek hebben. Verder tref je hier ook knappe paleizen en spectaculaire monumenten.

Als dat niet genoeg is, kan je in het land van bier natuurlijk ook Oktoberfest meevieren. Dat is zeker iets dat je minstens één keer in je leven moet meemaken. Ben je meer voor wijn? Dan moet je gewoon de lokale wijnen proeven in een Beierse wijnmakerij. Wie houdt van wijn en reizen, moet trouwens naar deze steden gaan.

Of wat dacht je van Dubrovnik in Kroatië?

Als je Dubrovnik een bezoekje brengt, ga je versteld staan van de architectuur en de wereldberoemde stadsmuren. Daarnaast zullen de verschillende kerken, kloosters en monumenten je ook verbazen met hun unieke verhalen en architectuur.

Voor het beste uitzicht op Dubrovnik kan je een kabelbaan nemen naar de top van Mount Srd, die 412 meter boven de stad uitsteekt. Hierdoor ga je de torens en muren van Dubrovnik kunnen zien met de huizen van de stad en het eiland tegen de kobalt Adriatische Zee. Als je ’s avonds gaat, kan je ook genieten van een mooie zonsondergang. Gotta love it!

Verder kan je natuurlijk ook nog genieten van de mooie stranden van Dubrovnik. Het Lapad-strand is één van de toeristische plekken om tot rust te komen aan de Adriatische zee. Daarnaast heb je een voetgangerszone met bars en restaurants. Lekker genieten! Als je naar minder bekende stranden wil gaan, moet je deze steden een kans geven.

Meer weten over Dubrovnik? Lees hier meer over de stad.

Bezoek het romantische Bordeaux

Bordeaux is één van de mooiste bestemming in Europa. Het is niet alleen de stad van wijn, maar ook een stad die je sowieso mooie herinneringen zal geven.

In Bordeaux moet je een bezoekje brengen aan de Gouden Driehoek, dat is het monumentale hart van de stad dat wordt begrensd door drie mooie boulevards (Cours Clemenceau, Cours de l’Intendance, Allées de Tourny). Heel mooi om te zien.

Verder moet je zeker de rust opzoeken aan de rivier van Bordeaux. Vijftien jaar geleden was deze wijk maar een stortplaats met vervallen pakhuizen, no-go zones en verloren zielen. Maar ondertussen is de plaats helemaal getransformeerd in iets prachtig. Je hebt hier mooie open ruimtes, prachtige tuinen, gezellige bars en cafés en lekkere restaurants. Helemaal anders dan 15 jaar geleden dus!

De stad van wijn schreeuwt om een bezoekje aan de wijngaarden. Dus wat gaan we doen in deze stad? Een wijnrondleiding volgen natuurlijk. Zo’n tour brengt je op unieke plekken waar je meer leert over wijnen. Nadien kan je lekker genieten van een prachtig uitzicht en een glaasje.

Tijd voor wat Italiaanse charme in Firenze

Firenze is een stad dat je tijdens elk seizoen moet hebben gezien. De stad is niet alleen mooi, maar telt ook verschillende bezienswaardigheden die je zeker niet mag missen. Zo heb je bijvoorbeeld de Basilica di Santa Maria del Fiore, oftewel de Duomo van Firenze. Het is de belangrijkste gebouwen van de stad en ook de derde grootste kathedraal van Europa. Probeer ook naar binnen te gaan, want ook hier vind je prachtige werken die je moet gezien hebben.

Verder is Firenze ook de stad van de kunst. Je treft hier heel wat prachtige gebouwen, musea en galerijen die binnenin ook de knapste werken bevatten. Het beroemdste naakte standbeeld ter wereld vind je trouwens ook in deze stad. David van Michelangelo vind je in de Galleria dell’Accademia. Het beeld is, inclusief het voetstuk, 5,17 m hoog.

Probeer ook een bezoekje te brengen aan Palazzio Pitti, een majestueuze paleis dat diende als residentie van de Groothertogelijke. Nadien werd het gebouw zelfs een koninklijk paleis van twee dynastieën: het Huis van Lorraine-Habsburg in de 18de eeuw en de Koningen van Italië van het Huis van Savoye.

Verder kan je in het najaar nog heerlijk genieten van de Italiaanse charme. Het is nog mooi weer, dus eet pizza op een terras, drink wijn en geniet van dat zonnetje! Als je meer wil weten over de stad, moet je deze bezienswaardigheden eens bekijken.

Mooi weer in Madrid

Eigenlijk is het najaar perfect om Madrid te bezoeken. Zoals je misschien al weet, heeft Spanje gepuft van de hitte deze zomer. Maar in de herfst zullen de temperaturen normaal heel zacht en aangenaam zijn en kan je gewoon zonder trui of zonder te zweten de stad verkennen.

Cristiano Ronaldo heeft Madrid wel verlaten, maar de Spaanse sfeer heeft hij braaf achtergelaten. Om de Spaanse charme te ontdekken, moet je je citytrip starten door een wandeling te maken langs de Gran Vía. Hier kom je meteen te weten dat Madrid een bruisende stad is met veel entertainment, muziek en musea. Zelfs shopping- en uitgaansmogelijkheden zijn hier aanwezig. Tijd om eens uit te testen of bars hier even leuk zijn als die van Berlijn.

Als je in de stad bent, ben je eigenlijk een beetje verplicht om Prado te bezoeken. Dat is één van de beste en populairste kunstmusea ter wereld waar je meesterwerken vindt van renaissance- en barokmeesters.

Verder raden we je ook aan om het Koninklijk Paleis van Madrid te bezoeken. Het is het grootste paleis in West-Europa en heeft een mooie mix van barokke en neoklassieke stijlen. Meer interesse gekregen in de stad? Lees dan hier meer over Madrid.

Ga naar het hippe Kopenhagen

Kopenhagen is een erg hippe stad. Maar voor de hipste wijk, moet je een bezoekje brengen aan Vesterbro. Hier tref je heel wat leuke cafeetjes, koffiebars en restaurants. Het is niet toevallig dat alle jonge mensen graag in deze wijk chillen.

Kopenhagen staat ook bekend als de stad van de Kleine Zeemeermin. Je vindt hier een standbeeld van het sprookjesfiguur. Om naar het beeld te gaan dat zich een beetje buiten het centrum bevindt, moet je een mooie wandeling maken langs (je kan het al raden) het water. ’t Is maar een kleine moeite voor iets heel uniek.

Verder is Kopenhagen ook de stad van Carlsberg. Uiteraard kan je hier ook de oude brouwerij bezoeken boven op heuvel. Tijdens je bezoekje leer je heel wat over het biermerk. Nadien krijg je ook nog een gratis drankje.

Voor de brouwerij moet je wel een toegangskaartje kopen, maar de meeste bezienswaardigheden in Kopenhagen zijn gratis. Handig voor als je reist met een budget. Misschien kunnen deze spaartips wel helpen.

Naar het goudkleurige Boedapest

Boedapest is een typische stad om te bezoeken in het najaar. Als je de heuvels van de stad beklimt en kijkt naar de rivier, ga je beseffen wat voor een mooie stad het is. De goudbruine blaadjes geven de stad een extra charme en goudkleurige gloed. De bezienswaardigheden van Boedapest, zoals het Parlement, het operagebouw en de burchtheuvel worden tien keer mooier tijdens de herfst.

In het najaar heeft Boedapest een aangename rust. Je kan hier volop genieten van de kleine dingen, maar mis zeker de typische dingen niet. Die zijn ook heel tof. Neem nu bijvoorbeeld de thermische baden van Boedapest. Hoe geweldig is het niet om deze te bezoeken als de zon niet te fel schijnt? Verder kan je ook nog een romantische rondvaart doen op het water en genieten van prachtige uitzichten.

Lees hier meer tips voor je reis naar Boedapest.

Wat dacht je van Bled in Slovenië?

Bled is een klein stadje, ten noordwesten van de hoofdstad van Slovenië, Ljubljana. Als je naar Ljubljana wil, moet je dit eens bekijken. Bled is misschien niet de hoofdstad van Slovenië, maar dat wil niet zeggen dat er niets valt te beleven in deze stad. Integendeel.

Het meer van Bled is adembenemend. Je moet je gewoon een sprookje voorstellen en eigenlijk krijg je dan een perfecte visualisatie van de stad. Het is heel leuk om Bled te ontdekken met de fiets. In de stad kan je overal een fiets huren en rondrijden. In Bled kom je ook in verschillende regio’s en hoogtes. Overal zijn de uitzichten gewoonweg prachtig.

Je kan ook een bezoekje brengen aan het kasteel van Bled. Het is eigenlijk het oudste kasteel van Slovenië, en kijkt uit over het meer. Romantischer dan dit wordt het echt niet. Het kasteel bestaat uit twee contrasterende structuren. De muren van het kasteel zijn Romaans, terwijl de gebouwen renaissance zijn. Interessante mix, niet?

Wat je ook zeker moet doen, is een boottocht op het meer van Bled. Sommige boten hebben zelfs een vorm van een zwaan. Cute!

Denk je dat je weinig geld hebt om op reis te gaan in de herfst? Bekijk deze tips dan.

Meer
Lees meer...