Deze superflitspaal kan alle 6 rijstroken tegelijk flitsen en … hij komt naar onze autostrades

Deze superflitspaal kan alle 6 rijstroken tegelijk flitsen en … hij komt naar onze autostrades

NK7, zo heet de superflitspaal die binnenkort op de Vlaamse wegen zal staan. Het toestel kan snelheidsduivels op de hele snelweg tegelijkertijd controleren. Dus één flitspaal die flitst in beide richtingen, alle zes rijstroken op hetzelfde moment. Nu wordt de flitser al succesvol gebruikt in Groot-Brittannië. Bij ons komt de eerste NK7 waarschijnlijk vanaf volgende maand.

Snelheidsduivels ontsnappen er niet aan. Superflitspaal NK7 kan drie rijstroken in beide richtingen controleren. Een klassieke flitspaal kan maar één voertuig tegelijk controleren, omdat die maar één radar bevatten die zowel de snelheid meten als vastleggen. De NK7 heeft twee radars, waardoor het toestel zowel snelheden kan meten als de resultaten ervan controleren.

En alsof dat nog niet straf genoeg is, valt de NK7 minder hard op dan een gewone, klassieke flitser. De nummerplaten van bestuurders die te snel rijden worden vastgelegd met infraroodstralen, die veel subtieler zijn dan gewone flitsers.

Drie vanaf volgende maand

De NK7, ontworpen door het Australische bedrijf Redflex, is daarenboven ook draadloos en kan dus voortdurend verplaatst worden én kan vanop afstand bediend worden. En zelfs mensen die te snel rijden in tunnels ontsnappen er niet aan. Reflecties van flitsen, die in tunnels keihard opvallen en bestuurders doen verschieten, worden gefilterd.

In het Verenigd Koninkrijk gebruiken ze al een NK7 en ook bij ons heeft de politie het toestel al getest. En die is tevreden, want er komen drie van die slimme flitsers in Vlaanderen. Volgende maand worden ze voor het eerst echt ingezet.

Bron: La Capitale

Gesponsorde artikelen