Deze superhandige applicatie van IKEA is er nu ook voor Android

Deze superhandige applicatie van IKEA is er nu ook voor Android

Ga je verhuizen en vind je het moeilijk om je nieuwe stek in te richten? IKEA komt met dé oplossing: IKEA Place. Deze augmented reality app geeft een simulatie van hoe de meubels in je interieur zouden passen. De applicatie was al beschikbaar voor Apple, maar is dat nu ook voor Android-gebruikers! Hoera!

IKEA is zonder twijfel de bekendste en meest geliefde meubel- en designwinkel. Om je nog meer te helpen met de inrichting van je huis, ontwikkelde de Zweedse keten IKEA Place. Deze augmented reality applicatie geeft je toegang tot 3.200 items van de catalogus en plaatst ze in 3D in je ruimte. Gelijkaardig dus aan Pokémon Go, maar dan met meubels!

Al beschikbaar voor iOS

Apple-gebruikers konden al langer IKEA Place gebruiken. De app werd immers ondersteund door ARKit. Op Android-apparaten kan je nu ook de applicatie gebruiken, dankzij ARCore.

ARCore is voorlopig enkel beschikbaar voor de Pixel, Samsung Galaxy S7, S8, S9, Note 8, LG V30, Asus Zenfone AR en OnePlus 5. Zit jouw smartphone niet in dit lijstje? Geen nood! Google wil op termijn meer toestellen met de app laten werken.

Nieuwe functies

Naast de lancering van de app voor Android, heeft IKEA een aantal functies toegevoegd. Eén van die nieuwigheden is Visual Search. Als je een leuke bank of kast ziet van de Zweedse winkel, kan je het zonder problemen in je eigen interieur plaatsen. Het enige wat je moet doen, is je camera op het meubel richten. De app doet de rest voor jou.

IKEA introduceert ook een spelletje om het virtueel inrichten nog leuker te maken. Samen met je familie of vrienden kan je Matchers Keepers spelen. In elke ronde van dit spel moet je een aantal meubelstukken kiezen voor een bepaalde kamer. Wanneer de meubels bij elkaar passen, krijg je punten. Let the battle begin!

Gesponsorde artikelen