Deze superheldenfilms mogen we de komende jaren verwachten

Deze superheldenfilms mogen we de komende jaren verwachten

The Amazing Spiderman, The Avengers, Captain America, Guardians of the Galaxy,… De ene na de andere superheldenfilm wordt op ons afgevuurd. En het is nog bijlange niet gedaan. Warner Bros en DC Comics bevestigen dat er de komende zes jaar maar liefst elf superheldenfilms uitkomen. Vooral solofilms, maar ook een aantal mash-ups van onze favoriete helden.

Batman v Superman: Dawn of Justice

Batman v Superman is een sequel op Man Of Steel, waarin Superman de helft van Metropolis in de as legt tijdens zijn gevecht met General Zod. Warners Bros. wil nog niet te veel weggeven van het verhaal, maar uit de titel zijn wel wat dingen af te leiden. Hoogstwaarschijnlijk zullen de twee helden tegen een gemeenschappelijke vijand strijden, maar die ‘versus’ kan erop wijzen dat ze ook niet zo blij zijn met elkaar.  Ook krijgen de twee helden te maken met Wonder Woman en Aquaman. Henry Cavill neemt opnieuw de rol van Superman op zich, en Ben Affleck werd gecast voor de rol van Batman. De film komt in 2016 in de zalen.

Suicide Squad

Nog een film voor 2016. Suicide Squad, ook wel bekend als Task Force X, is een team gevangengenomen superschurken dat gevaarlijk missies uitvoert voor de overheid in ruil voor strafvermindering. De overheid kan elke betrokkenheid ontkennen door te beweren dat ze niet verantwoordelijk kan worden gehouden voor de schade van een superschurkaanval.

De leden van het Suicide Squad zijn echte antihelden, niet geliefd wegens hun zelfzuchtigheid maar ook niet gehaat door hun dapperheid. Voorlopig kunnen we enkel gissen over wie in het team zal zitten, maar Will Smith, Tom Hardy Ryan Gosling en Margot Robbie werden al genoemd.

Wonder Woman

Het werd dringend tijd dat er eens een vrouwelijke superheld op het scherm kwam. En wat voor een! Wonder Woman was een van de eerste vrouwelijke striphelden en ook meteen de bekendste. Ze is in werkelijkheid Diana, prinses van de Amazonen en dochter van Zeus. Hoewel Wonder Woman dus van Griekse afkomst is, ziet ze er verdacht Amerikaans uit in haar rode bustier en blauw met sterren bedrukte hotpants. In de film zou haar kostuum er anders uitzien.

Wonder Woman vocht net als Captain America mee tegen de nazi’s in WOII maar of dat het plot wordt van de film is niet bekend. Haar rol zal worden vertolkt door Gal Gadot en de film komt uit in 2017.

Justice League Part 1.

Datzelfde jaar moet Wonder Woman opnieuw opdraven, maar dan als lid van de Justice League. Het team bestaat uit verschillende superhelden, onder wie Batman, Superman, The Flash, Green Lantern, Aquaman en Martian Manhunter, maar de samenstelling werd door de jaren heen af en toe veranderd. Wel is al zeker dat Batman (opnieuw gespeeld door Ben Affleck), Superman (Henry Cavill), Aquaman, Wonder Woman en Cyborg deel zullen uitmaken van de Justice League. Wie of wat ze zullen bestrijden is nog niet bekend. Aangezien de film Justice League Part 1 heet, hoort er natuurlijk ook een Part 2 bij. Die staat gepland voor 2019.

The Flash

De snelste man op aarde en lieveling van Sheldon Cooper in The Big Bang Theory krijgt ook zijn eigen film. The Flash zal worden vertolkt door Ezra Miller, bekend als lugubere tiener in We need to talk about Kevin en jolige homo in The Perks of Being a Wallflower. Daniel Radcliff had ook interesse, maar greep uiteindelijk naast de rol.

The Flash kan niet alleen snel bewegen, maar ook sneller denken en genezen dan andere mensen. Om te zien wat hij nog meer kan, zullen we moeten wachten tot 2018, maar vorige week is de eerste aflevering van de televisieserie The Flash uitgezonden. Handig als voorproefje?

Aquaman

Het beeld dat wij ons vormen bij het horen van Aquaman, is Rajesh (The Big Bang Theory) in een felgekleurd pak op een groot zeepaard met de verkondiging: “Aquaman sucks“. Binnenkort wordt dat beeld flink door elkaar geschud, want Aquaman zal worden vertolkt door spierbundel Jason Momoa, bekend als de barbaarse maar toch vertederende Khal Drogo in Game of Thrones.

Oorspronkelijk was Aquaman een bijfiguur in andere superheldenstrips, maar hij was zo populair dat hij zijn eigen reeks kreeg. Door de jaren heen heeft hij verschillende afkomsten gehad. In de ene versie was hij een visserszoon, in andere groeide hij op in de onderwaterstad Atlantis. Zijn krachten hebben – uiteraard – allemaal te maken met water. Hij kan onder water ademen, immens snel zwemmen en met zeedieren communiceren. In 2018 kan je Momoa als Aquaman aan het werk zien, maar hij komt ook voor in Batman v Superman.

Shazam

Shazam is niet de naam van de superheld, wel de naam die Captain Marvel moet uitroepen om zijn superkrachten te krijgen. Als 12-jarige dakloze jongen wordt Billy Batson meegenomen naar de schuilplaats van tovenaar Shazam, die van hem Captain Marvel maakt.

Misschien wordt Shazam als titel gebruikt om hem niet te verwarren met Captain America. Captain Marvel heeft ook gelijkenissen met andere superhelden. Zo lijkt zijn pak, rood met gele bliksemschicht, verdacht veel op dat van The Flash. Wie hem zal vertolken is nog niet zeker, wel zal Dwayne The Rock Johnson superschurk Black Adam spelen. Shazam komt in 2019 in de cinema.

Cyborg

De jeugd van de meeste superhelden is niet altijd onbezorgd. Denk maar aan Batman en Spiderman die zonder ouders opgroeiden. Bij Vic Stone is het nog een graadje erger. Hij wordt door zijn ouders gebruikt als proefkonijn voor hun experimenten. Na een aanvaring met een monster is Vic zo zwaargewond dat zijn vader zijn lichaam herstelt met robotonderdelen en zo wordt Cyborg geboren.

Cyborg komt uit in 2020 zal vertolkt worden door Ray Fisher, en ook in Batman v Superman en Justice League neemt hij die rol op zich. Het is zijn eerste grote filmrol.

Green Lantern

Amper negen jaar na de eerste Green Lantern film, wordt al een tweede uitgebracht. En geen sequel, maar een volledige remake. De makers kunnen zich maar beter goed voorbereiden want de versie in 2011 met Ryan Renolds kreeg veel negatieve kritiek. Veel is er nog niet geweten over de nieuwe film, behalve dat hij uitkomt in 2020.

De Green Lantern zal waarschijnlijk ook deel uitmaken van de Justice League films, maar er is nog niet bekend gemaakt wie hem zou vertolken. Aangezien zowel Cyborg als Green Lantern uitkomen na het tweede deel van Justice League is het goed mogelijk dat hun plot zal draaien rond wat er in die film gebeurde.

Wij zijn alleszins benieuwd!

Bron: Cinema Blend, ComicBook, DC Comics, Warner Bros

Gesponsorde artikelen