Left Right
scrollTop top

Deze supersterren veranderen in superschurken voor de film Suicide Squad


Deze supersterren veranderen in superschurken voor de film Suicide Squad

Dat de avonturen van het Suicide Squad zouden worden verfilmd, was al even bekend. Maar het was afwachten om te weten wie de rollen van het team superschurken gingen vertolken. Er waren al een aantal geruchten, maar nu heeft DC Comics de namen van de acteurs bevestigd.

Suicide Squad staat gepland voor eind 2016. Dit team, ook wel bekend als Task Force X, bestaat uit een bende gevangengenomen superschurken die gevaarlijke missies uitvoert voor de overheid in ruil voor mildere straffen. En voor het geval een van hen het op een lopen zet: ze dragen explosieve armbanden die afgaan als ze proberen ontsnappen. In de strips bestaat het Suicide Squad uit zo’n 18 superschurken, maar in de film zal er gefocust worden op 7.

Jared Leto – The Joker

Helaas is Heath Ledger er niet meer om zijn legendarische rol uit The Dark Knight opnieuw op te nemen. Maar er staat een waardige vervanger klaar. Jared Leto, die vorig jaar nog een Golden Globe en een Oscar kreeg voor zijn rol in Dallas Buyers Club, zal The Joker spelen. 

Will Smith – Deadshot

Will Smith heeft al eens de held mogen uithangen in Hancock, nu kruipt hij in de huid van anti-held Deadshot. Deadshot is net als The Joker ook een vijand van Batman en probeerde ooit de plaats in te nemen van Gotham’s favoriete superheld. In tegenstelling tot The Joker, die vaak als gestoorde freak wordt afgebeeld, is Deadshot een volleerd professional, zolang hij maar betaald wordt. Zijn grootste motivatie om zich bij het Suicide Squad te voegen is niet strafvermindering, wel om een spectaculaire dood te sterven.

Tom Hardy – Rick Flagg

Rick Flagg is de leider van het Suicide Squad, een job die hij eigenlijk niet wou aannemen omdat hij niet met criminelen wilde samenwerken. Uiteindelijk kreeg Rick goede banden met enkele leden van het team, maar anderen bleef hij haten. En wij kunnen wel raden wie… Rick Flagg was geen vijand van Batman, maar acteur Tom Hardy wel! Althans, toen hij de rol van Bane vertolkte in The Dark Knight Rises. Juist ja, daar ken je hem van! Hij speelde ook mee in Inception en The Drop.

Margot Robbie – Harley Quinn

Margot Robbie is die blonde babe op hoge hakken uit de Wolf of Wall Street. In Suicide Squad krijgt ze een meer boosaardige rol als Harley Quinn. Ze maakte haar debut in de Batman animatieseries als psychoanalist in het gekkenhuis waar The Joker gevangen zat. Je kunt het misschien al raden, maar Harley Quinn werd uiteindelijk het liefje van The Joker. Het kan nog interessant worden met die twee in een film.

Jai Courtney – Boomerang

Origineel had hij de titel ‘Captain Boomerang’ en was hij een artiest en speelgoedpromotor. Nadat hij belachelijk gemaakt werd door het publiek, besloot hij zijn boomerangtechnieken in te zetten voor het kwaad. Hij was een van de grote vijanden van de Flash, en slaagde er bijna in die te doden. Maar zoals bij elke superschurk liep het voor hem fout af en belandde hij in de gevangenis en later bij het Suicide Squad. Boomerang wordt beschouwd als de zwakke schakel van het team omdat hij continu ruzie veroorzaakte met de anderen en gezien werd als wreed, laf en onbetrouwbaar. Jai Courtney is gekend uit Spartacus en Divergent.

Cara Delevinge – Enchantress

Cara Delevinge werd wereldberoemd als topmodel, maar ze kan nog meer dan er fotogeniek uitzien. Ze was al te zien in Anna Karenina en volgend jaar in Pan. Haar personage uit het Suicide Squad is afkomstig uit Asgard, en ze is dus een vijand van Thor. Ze is een zeer bedreven tovenares (vandaar de naam Enchantress) maar ook erg egoïstisch. 

Jesse Eisenberg – Lex Luthor?

Dit is de enige naam die nog niet bevestigd werd. Officieel is hij nog in onderhandeling met de producers. Maar hoogstwaarschijnlijk zal de rol van Supermans aartsvijand vertolkt worden door Jesse Eisenberg. Hij heeft immers wél al getekend voor de rol van Lex Luthor in Batman v Superman: Dawn of Justice (die ook in 2016 uitkomt) dus het zou erg vreemd zijn als hij dat personage niet nog een keer zou vertolken. Jesse Eisenberg ken je uit The Social network, Now You See Me en als de stem van Blu in Rio. Bron: Daily Dot, Mashable

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  45.576.990
 • Aantal
  doden
  1.188.787
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  412.314
 • Aantal
  doden
  11.452