Left Right
scrollTop top

Deze theorie kan verklaren waarom Hodor maar één woord kan zeggen (spoilers!)


Deze theorie kan verklaren waarom Hodor maar één woord kan zeggen (spoilers!)

Hodor, een geliefd personage in Game of Thrones dat tot op heden nog leeft, is het meest gekend om zijn zeer uitgebreide woordenschat: het woord “hodor” is zijn antwoord op iedere vraag. Sinds aflevering 2 van seizoen 6 weten we dat dat niet altijd het geval geweest is. En dat zijn naam eigenlijk Wylis is. Wat is er met arme Wylis gebeurd dat hij veranderd is in Hodor? Deze fantheorie klinkt misschien wat vergezocht, maar zou best nog kunnen kloppen. 

We houden allemaal van de simpele Hodor, die niets anders zegt dan “hodor”. Wat dat woord wil zeggen, weet niemand. En waarom hij net dat woord zegt, kunnen we ook – nog – niet verklaren. Maar twee redditors, TazoGreenTea en gbinasia, hebben sinds aflevering 2 van seizoen 6 misschien een idee waarom Hodor maar één woord kan zeggen.

Wylis was een warg zoals Bran.

HBO

Een warg is iemand die in het hoofd van een dier kan kruipen en dat dier ook kan controleren. Jojen Reed waarschuwde Bran al dat als je te lang gewarged bent, je vast komt te zitten en je vergeet dat je eigenlijk een mens bent. Ook is het enorm traumatiserend voor een warg wanneer het dier sterft terwijl zij het controleren. Niet meer dan logisch: het moet aanvoelen alsof je zelf sterft.

TazoGreenTea gaat er dus vanuit dat Wylis vroeger een warg was en wat te ver gegaan is waardoor hij zware hersenschade heeft opgelopen en zo veranderde in Hodor. Ook legt hij de link naar het feit dat Wylis een staljongen was en dus waarschijnlijk zou kunnen wargen in een paard. Paarden zijn bang voor donder en Hodor kan het allemaal even niet aan wanneer hij samen met Bran, Rickon en Osha terechtkomt in een storm. Toeval?

Nog een stapje verder.

HBO

Redditor gbinasia bouwt wat verder op het idee van TazoGreenTea: Wylis kwam duidelijk goed overeen met Lyanna Stark, de zus van Ned, en wilde maar al te graag helpen om haar en haar broers een plezier te doen. Aangezien Lyanna waarschijnlijk het enige meisje was dat vriendelijk tegen hem deed, en het feit dat Wylis zorgde voor haar paard, is het niet moeilijk om te geloven dat hij zich zou verplaatsen in dat paard. Zo kon hij meer tijd met haar doorbrengen en kreeg hij affectie die hij anders nooit kreeg.

Wie weet heeft hij gewoon te veel tijd doorgebracht in het paard en is hij daarom zijn verstand wat verloren. Of, zoals gbinasia stelt, was hij erbij toen Lyanna en Rhaegar samen verdwenen. Dan zou Wylis meer weten over het hele incident dan alle andere personages. De theorie stelt verder dat het paard dat Wylis controleerde stierf en hij daardoor als het ware een klop van de molen kreeg en nooit meer dezelfde was.

Het zou kunnen verklaren waarom hij zo bang is van donder en geweld. En waarom de Three Eyed Raven de moeite neemt om Bran flashbacks te tonen waarin Hodor voorkomt. Ook het feit dat Hodor het allesbehalve erg vindt om Bran rond te dragen alsof hij een muilezel – of een paard – is, klinkt dan iets logischer. Het lijkt misschien een beetje vergezocht, maar in Game of Thrones is dit zeker een mogelijkheid.

Er rest ons natuurlijk enkel nog deze vraag: hoe is Wylis op het woord “hodor” gekomen?


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…