Deze ‘trailer’ voor een ‘Fresh Prince Of Bel-Air’-remake ziet er verdomd goed uit en gaat viraal

Deze ‘trailer’ voor een ‘Fresh Prince Of Bel-Air’-remake ziet er verdomd goed uit en gaat viraal

‘The Fresh Prince of Bel Air’: ben je eigenlijk in de jaren negentig opgegroeid als je het intronummer niet volledig kan meezingen? De show liep decennia geleden op z’n einde, maar één filmmaker heeft nu een trailer gemaakt van ‘Bel Air’: de fresh prince zoals ie er nu zou uitzien. Toegegeven: zonder Carlton-dance is het niet helemaal hetzelfde, maar letten jullie wel op, Netflix en Will Smith? 

Now this is the story all about how, my life got flipped, turned upside down, and I’d like to take a minute just sit right there: I’ll tell you how I became the prince of a town called Bel Air.” Niets schreeuwt de jaren negentig als de openingsmuziek van The Fresh Prince of Bel Air: de serie die Will Smith naar het supersterrendom katapulteerde. Wij zaten van 1990 tot 1996 elke week klaar voor de buis om te zien hoe het Will en de familie Banks verging. Maar mooie liedjes kennen een einde: we moeten het intussen al 23 (!) jaar zonder Fresh Prince doen.

Will Smith heeft ook nog een kleine bescheiden rol als Geest in Aladdin en wij zijn enthousiast!

The Fresh Prince of Bel Air: de remake

Als het van Morgan Cooper, een filmmaker, afhangt, krijgen we binnenkort wél een remake van de Fresh Prince, of tenminste een idee van hoe het nu met de familie gaat. Om de zaken wat bespreekbaarder te maken, stak hij deze trailer in elkaar. ‘Bel Air’ zou the Fresh Prince nu heten, en die ziet er meteen ook wat volwassener uit.

Check de trailer hier!

Want, toegegeven, als Belgische kinderen zagen we Wills verhuis naar Bel Air vooral als een goed idee. Maar de trailer verkent het leven van Will voor hij naar Bel Air verhuisde: zo onschuldig was die vechtpartij in Philadelphia toch niet. Nadien probeert hij zich aan te passen aan het leven van een gezin in Hollywood.

14 redenen waarom Will Smith een held is.

Geen evidentie, want Will vindt z’n familie maar fake, en zij weten ook echt niet wat ze over hem moeten denken. Carlton is nog een stuk arroganter in deze donkere versie van The Fresh Prince, maar wij vinden het geen slechte vervanging. Al zoeken we natuurlijk nog een reden om de Carlton van Alfonso Ribeiro erin te verwerken.

To sit on my throne, as the prince of Bel Air

En er zijn natuurlijk ook herkenbare elementen. Aunt Viv is nog steeds de zachtheid zelve tegenover de staalharde Uncle Phil. Hillary is opgetut en kan niet om met Wills ruigere, open persoonlijkheid. En ja, zelfs Jazz krijgt een prominente rol. Het lief van Will krijgt ook een plekje in de trailer: wij willen vooral méér zien.

Al met al ziet deze Bel Air er een stuk donkerder uit, maar ook een stuk moderner. We denken niet dat ze in Hollywood écht van plan zijn om een remake te maken, maar wij zouden er wel honderd procent naar kijken. Na al de remakes van Disneyklassiekers zijn wij klaar voor deze grown-up versie van The Fresh Prince. Die mag wat ons betreft trouwens gespeeld worden door Smith zelf. Want kan er iemand anders op de troon van Bel Air gaan zitten?

Hier is nog eens die iconische intro. Kan jij ‘m nog meezingen?

Gesponsorde artikelen