Deze trendfoods zullen we volgens Pinterest massaal eten in 2018

Deze trendfoods zullen we volgens Pinterest massaal eten in 2018

Wat ligt er volgend jaar op ons bord? Pinterest voorspelt nu al de populairste trendfoods van 2018. Benieuwd of quinoa, spelt of streetfood nog op de lijst staan?

1. Edamame en suikererwt

Edamame, onrijpe sojabonen in de peul, en suikererwt worden volgend jaar onze populairste snacks. Of het nu in de natuurlijke vorm is of als chips. Steeds meer brasseries en restaurants hebben trouwens gerechten met edamame op de kaart staan en die trend zal zich volgend jaar alleen maar voortzetten.

2. Mocktails

Vroeger wou je niet dood gevonden worden met een alcoholvrije cocktail in je klauwen, maar dankzij initiatieven als ‘Tournée Minérale’ is het hip om drankjes met parapluutjes te consumeren én bob te zijn.

3. Soep

Na de sapjes gaan we al ons eten tot soepjes omtoveren. Hopelijk kunnen we volgend jaar wat geld uitsparen door thuis groenten in de mixer te leggen en de dure, exclusieve smoothie bars te laten voor wat ze zijn.

4. Veganistische dessertjes

Nee, vegetarisme en veganisme zijn geen trends, maar niemand kan ontkennen dat steeds meer mensen geïnteresseerd zijn in de voordelen van een leven zonder vlees. Het is gewoon hip geworden om de veganistische of vegetarische versie van je favoriet gerecht eens t proberen. Dit jaar werd de term ‘vegan desserts’ 3,29 keer zoveel gepost op Pinterest als in 2016.

5. Proteïnerijke vruchten

Naast de veganistische dessertjes worden proteïnerijke vruchten enorm populair. Ze verkleinen onze ecologische voetafdruk én zorgen ervoor dat we genoeg kracht hebben? In 2017 werd de term maar liefst 4,17 keer meer op de site gepost dan in 2016. Linzen, hennep en quinoa waren de favorieten.

6. Proteïnekoffie

Proteïne wordt volgend jaar onze favoriete voedingsstof! Volgens Pinterest gaan we in 2018 zelfs proteïnepoeder in onze koffie kappen. Zo werd de term ‘healthy coffees’ in 2017 al 2,18 keer zoveel op de site gepost als in 2016. Zet je dus maar schrap voor heel stevige lattes en cappuccino’s.

Gesponsorde artikelen