Deze twee vriendinnen delen hun autoritje via Facebook Live, tot even later een verkeersongeval hen fataal wordt 

Deze twee vriendinnen delen hun autoritje via Facebook Live, tot even later een verkeersongeval hen fataal wordt 

Waarschuwingen om niet je gsm te gebruiken tijdens het rijden vliegen ons om de oren, maar nog gaat het af en toe verschrikkelijk mis. Zo ook bij twee Amerikaanse vrienden van 18 en 19 jaar die op Facebook Live met hun vrienden wilden delen wat ze gingen doen, terwijl ze in de auto onderweg waren. Dat bleek het laatste wat hun vrienden en familie van hen zouden zien, want enkele minuten later botste een vrachtwagen tegen hen op. Deze Facebook Live had een hele slechte afloop. 

“Ga je nu live?” hoor je Chaniya Morrison-Tooney (19) zeggen tegen haar vriendin Brooke Miranda Hughes (18) in een Facebook Live-opname, volgens de Amerikaanse krant The Washington Post. De twee Amerikaanse vriendinnen zijn onderweg met de auto op een snelweg in Pennsylvania als ze besluiten om via Facebook Live te delen wat ze gaan doen. Dat zal de laatste keer zijn dat hun vrienden en familie hun zien, want enkele seconden later hoor je een keiharde knal en piepende banden.

Brooke zat achter het stuur op het moment ze de Facebook Live met haar gsm opnam, toen er plotseling een vrachtwagen op hun inreed. De twee vriendinnen kwamen direct om het leven, de vrachtwagenbestuurder had niets. De Facebook Live-opname ging na het ongeluk nog even door, in totaal was er nog zo’n zeven minuten lang enkel een zwart beeld te zien en je hoorde niets. Intussen is het filmpje verwijderd van Facebook, maar toen was het al meer dan 7.000 keer bekeken.

Wat precies de oorzaak is, is niet bevestigd. De politie gaat het filmpje gebruiken voor het onderzoek. Maar een grotere waarschuwing dan dit om écht niet je gsm te gebruiken terwijl je rijdt, bestaat niet.

Gesponsorde artikelen