Left Right
scrollTop top

Deze urban trail laat je door IKEA lopen (en ja er zijn Zweedse balletjes!)


Deze urban trail laat je door IKEA lopen (en ja er zijn Zweedse balletjes!)

Zin in een avontuurlijke urban trail die urban wel heel serieus neemt? Hassselt Urban Trail organiseert dit jaar een wel heel bijzonder parcours dat onder andere de IKEA van Hasselt aandoet. Niet langs de IKEA, ín de IKEA. 

Bruggen, wegen, rivieren, tunnels: als je een urban trail-loper bent heb je ’t allemaal wel gezien. Maar Hasselt Urban Trail pakt dit jaar toch de prijs voor origineelste parcours, wat ons betreft. Zij leiden de lopers dit jaar namelijk onder andere door een parcours van twee kilometer … door de IKEA. ’t Is niet de eerste keer dat ze bij Hasselt Urban Trail een toplocatie vinden, drie jaar geleden kon je ook al door de Holiday Inn lopen.

Joggen in IKEA

Yup, dat hoor je goed: in plaats van op zaterdagmiddag aan te schuiven aan de kassa en de weg van de lampen en bureaustoelen naar de kinderkamers te zoeken, joggen er dit jaar tot 4.000 urban trailers door IKEA Hasselt. Dat is zelfs de finish van de race, na een twee kilometer langs flatpacks, LACK-tafeltjes en chocolade DIY-paashazen te lopen.

Je zou denken dat je van zo’n parcours wel héél veel zin krijgt in vegan hotdogs van IKEA of de beroemde Zweedse balletjes en daar heb je 100% gelijk in. Vandaar dat ze bij de organisatie ook wat bevoorrading voorzien aan de finish: Zweedse balletjes, honderd procent IKEA-made. Alleen al daarvoor zouden wij zes of tien kilometer gaan lopen.

Daarom vinden wij IKEA geweldig.

Inschrijven?

Er mogen maximaal 4.000 mensen deelnemen aan deze Urban Trail en met deze wereldprimeur (finish in IKEA … wie heeft dit bedacht en mogen we jullie feliciteren?) denken we dat de inschrijvingen vlot zullen lopen. Wie mee wil doen, kan zich hier inschrijven, een beetje trainen op voorhand lijkt ons geen slecht idee. Met het lopen bedoelen we natuurlijk, niet met de balletjes.

De Hasselt Urban Trail gaat door op Pinkstermaandag en steunt onder andere Plan België. Er is een parcours van zes en tien kilometer.

Kijk hier al naar een promofilmpje!


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  45.011.246
 • Aantal
  doden
  1.180.948
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  392.258
 • Aantal
  doden
  11.308