Deze videoclip bekijken = een kopje koffie schenken aan minderbedeelden

Singer-songwriter Lenny Crabbe, frontman van de Belgische band Freaky Age, heeft speciaal voor de succesvolle solidariteitsactie ‘Koffie Voor Iedereen’ het nummer ‘Keep you warm’ geschreven. De actie wil de aandacht vestigen op de toenemende armoede en het daaraan gelinkte sociale isolement in België. Telkens de clip wordt bekeken of gedeeld gaat er een extra kop koffie naar minderbedeelden via de Voedselbanken.

1 op 7 Belgen, of zo’n 1.570.000 landgenoten, leven tegen of onder de armoedegrens. Het gebrek aan financiële middelen brengt niet alleen een gebrek aan fysieke warmte met zich mee, maar gaat vaak gepaard met sociale uitsluiting. Een dubbele problematiek waar het project ‘Koffie voor Iedereen’, een initiatief van Douwe Egberts in samenwerking met de Voedselbanken, aan tegemoet probeert te komen door kopjes koffie te schenken aan minderbedeelden. ‘Koffie voor Iedereen’ is ondertussen toe aan zijn 17de editie en krijgt deze keer dus steun uit een nieuwe hoek.

Warmte schenken via muziek

Lenny Crabbe woonde dit jaar een aantal maanden in Berlijn om inspiratie op te doen voor een soloproject (onder de naam Len Sharp) waar hij op zat te broeden. “Het viel me op hoe sterk de mensen er sociaal geëngageerd zijn en hoeveel solidariteit er heerst, en dat heeft me gestimuleerd. Ik had het gevoel dat ik zelf iets moest doen, en toen ik terug thuis in aanraking kwam met het project ‘Koffie voor Iedereen’ vielen zo een aantal puzzelstukjes op hun plaats.”

Speciaal voor ‘Koffie voor Iedereen’ componeerde hij zelf het nummer Keep you warm, dat hij voor de gelegenheid samen met twee straatmuzikanten heeft ingespeeld. “Straatmuzikanten hebben me altijd gefascineerd. De straat is hun podium, en ook al zijn ze niet allemaal minderbedeeld, toch vond ik het symbolisch hen bij dit project te betrekken. Het geeft extra warmte aan het nummer, en warmte is wat ik met ‘Keep you warm’ wil bereiken: muzikale, tekstuele en bovenal menselijke warmte.”

Nummer bekijken, delen of aankopen = extra kopjes koffie

Keep You Warm zal vooral op de digitale snelweg de actie van ‘Koffie voor Iedereen’ onder de aandacht brengen:

  • Iedere keer de videoclip van het nummer wordt bekeken of gedeeld gaat er één kopje koffie extra naar ‘Koffie voor Iedereen’. Die extra kopjes koffie komen bovenop de koffie die wordt geschonken via de actie die Douwe Egberts naar jaarlijkse gewoonte uitrolt in de supermarkten in België, waarbij per verkocht pakje koffie twee kopjes koffie aan minderbedeelden via de Voedselbanken worden geschonken. Lenny Crabbe: “Zo worden minderbedeelden via de Voedselbanken extra geholpen en staan mensen hopelijk wat langer stil bij het feit dat niet iedereen het even goed heeft.”
  • Keep You Warm wordt eveneens te koop aangeboden op iTunes waarbij de opbrengst wordt omgezet in kopjes koffie voor minderbedeelden via de Voedselbanken.

Meer
Lees meer...