Deze Vlaamse stad krijgt waarschijnlijk de tweede Plopsaqua

Deze Vlaamse stad krijgt waarschijnlijk de tweede Plopsaqua

De kans is groot dat er in Mechelen een nieuw zwempark van Plopsaqua komt. Daarvoor heeft de Plopsa Group een dossier ingediend. Als de Vlaamse regering dat goedkeurt, komt op de terreinen naast Technopolis het grootste waterpark van België.

De plannen voor een tweede Plopsaqua bestaan al lang. In 2015 opende in De Panne naast Plopsaland het eerste waterpark van Studio 100. Sindsdien zoeken ze naar een locatie voor nieuwe parken. Deurne leek het lang te halen, maar dat project is door allerhande problemen op de lange baan geschoven.

Stad Mechelen koos Plopsaqua al uit vier kandidaten om een derde zwembad aan te leggen in de stad. Zij dienden dan ook een dossier in voor de bouw van een waterpark op een terrein van 20.000 m² bij de afrit Mechelen-Zuid van de E19, naast Technopolis.

1,1 miljoen euro per jaar van stad Mechelen

Die gronden zijn door Mechelen in erfpacht gegeven aan Technopolis door de Vlaamse regering, maar het is de regering die zal beslissen of het zwempark overeenkomt met het bestemmingsplan.

De Mechels schepen van Sport Walter Schroons (CD&V) klinkt in de Gazet van Antwerpen alvast positief over het project. Hij wijst erop dat in het nieuwe zwembad ook plaats voorzien is voor sportclubs. Daarvoor zal de stad jaarlijks 1,1 miljoen euro betalen aan Studio 100

Plopsa

Grootste waterpark van Vlaanderen

Als Studio 100 groen licht krijgt, komt er in Mechelen het grootste waterpark van België. “Er komt een indoorbad van 25 meter met acht banen, een recreatief bad met glijbanen en allerlei spelelementen, een instructiebad en ook nog eens een buitenzwembad van 25 meter”, zegt Steve Van den Kerkhof, de CEO van Plopsa Group in de Gazet van Antwerpen.

Dat alles zal 40 miljoen euro kosten, een heel stuk meer dan de 16 miljoen euro die betaald werd. Naast Plopsaqua De Panne, Plospsaland De Panne, Plopsa Indoor in Hasselt, Plopsa Coo, Plopsa Indoor in het Nederlandse Coevorden en Holiday Park in het Duitse Hasslocht heeft Studio 100 al zes themaparken.

In Polen wordt momenteel gebouwd aan Mayaland Kownaty en dus lijkt de doelstelling van tien Plopsaparken in 2020 nog steeds haalbaar.