Deze voicemail krijg je in shutdown te horen als je naar het Witte Huis belt en de Democraten worden niet gespaard

Deze voicemail krijg je in shutdown te horen als je naar het Witte Huis belt en de Democraten worden niet gespaard

De Verenigde Staten zijn sinds gisteren in shutdown, dat betekent dat bijna alle overheidsdiensten de deuren sluiten en de ambtenaren worden op onbetaald verlof gestuurd. Zo dus ook de communicatiedienst van het Witte Huis, die in een opmerkelijke voicemail de schuld volledig bij de Democraten legt. 

Door de moeizame begrotingsafspraken in de Verenigde Staten is daar sinds zaterdagochtend de ‘government shutdown’ ingegaan. Daardoor zijn de meeste overheidsdiensten gesloten totdat er een akkoord bereikt wordt over de overheidsfinanciering.

De schuld van de Democraten

Ook de communicatiedienst van het Witte Huis blijft zo gesloten. Als je het Witte Huis belt, krijg je nu een voicemail te horen. Met een duidelijke boodschap.

“Bedankt voor uw telefoontje aan het Witte Huis. Helaas kunnen we uw boodschap vandaag niet beantwoorden, omdat de Democraten de overheidsfinanciering – waaronder de financiering van onze legertroepen en andere nationale prioriteiten – gegijzeld houden met hun ongerelateerde immigratiedebat. Door deze gijzeling is de overheid in shutdown.

U kan in tussentijd een boodschap voor de president achterlaten op www.whitehouse.gov/contact. We beantwoorden je boodschap graag zodra de overheid opnieuw opengaat.”

Een duidelijke sneer naar de Democraten dus, die de volledige schuld voor de shutdown in hun schoenen geschoven krijgen.

Ook de Amerikaanse president Donald Trump zelf tweette al dat de Democraten en enkel de Democraten de schuld dragen voor deze shutdown.

Legaal?

Op sociale media kwam meteen de vraag of het wel wettelijk toegelaten is om de voicemail van het Witte Huis te gebruiken voor politieke doeleinden.

Of er werkelijk bepalingen zijn over wat er al dan niet gezegd mag worden op de voicemail van het Witte Huis is niet duidelijk.

Maar echt bevorderend voor de begrotingsgesprekken is deze boodschap allicht niet.

Beluister hier de voicemail van het Witte Huis:

Gesponsorde artikelen