Deze vraag moet je overleven om bij Facebook aan de slag te gaan

Deze vraag moet je overleven om bij Facebook aan de slag te gaan

Ook Facebook-topman Mark Zuckerberg was afgelopen week in Barcelona voor het Mobile World Congress. Hij hield er een blijkbaar gigantisch saaie keynote, maar wist nadien tijdens een vragenuurtje toch nog de mensen te boeien. Zoals met dé vraag die hij zichzelf stelt vooraleer hij een nieuwe werknemer aanwerft.

Twee uur lang moest je eerder deze week aanschuiven om Facebook-topman Mark Zuckerberg te horen speechen op het Mobile World Congress, de beurs in Barcelona waar alles over mobiele technologie gaat. Maar spijtig genoeg was het niet zo gigantisch interessant. Het ging vooral over hoe hij samen met telecomproviders de hele wereld van internettoegang wil voorzien.

Er doken al snel foto’s op van mensen die de zaal tijdens de speech verlieten. En van degenen die bleven zitten, lagen er heel wat te slapen.

De belangrijke vraag

Gelukkig wist hij dat intussen goed te maken tijdens een vragenuurtje, waar hij onder meer sprak over zijn eigen aanwervingspolitiek. Volgens Zuckerberg is er namelijk één vraag die je jezelf moet stellen tijdens sollicitaties. “Zou ik zelf graag voor deze persoon werken?” Volgens de Facebook-topman zal hij namelijk nooit iemand aannemen, als het antwoord op die vraag negatief is. “Dat is echt wel een goede test, die me al goed van pas is gekomen.”

En dan kom je volgens hem uit bij mensen als Sheryl Sandberg, Chief Operating Officer bij de sociaalnetwerksite. “Ze is een mentor voor mij, en ze zorgt ervoor dat Facebook een gezonde organisatie is en blijft.” 

Het belangrijkste element voor zo’n gezonde organisatie is volgens Zuckerberg dat je het team zo klein mogelijk moet houden. “Facebook bedient meer dan een miljard mensen over de hele wereld, maar ons team bestaat uit niet eens 10.000 mensen. Dat kan enkel dankzij moderne technologie.” Ter vergelijking: Google stelt bijvoorbeeld zo’n 55.000 mensen te werk, Apple zo’n 75.000, Microsoft 128.000.

Gesponsorde artikelen