Left Right
scrollTop top

Deze vrouw had de beste reactie toen een Tinder-date haar dumpte “omdat ze te dik is”


Deze vrouw had de beste reactie toen een Tinder-date haar dumpte “omdat ze te dik is”

De Britse Michelle Thomas ging vorige week op Tinder-date. Drankjes werden diner, diner werd een avond uit in de stad en de avond eindigde zelfs met een eerste zoen. De perfect date. Althans, dat dacht ze. Maar niets was minder waar toen ze de volgende dag een mail in haar inbox vond. In 400 woorden omschreef haar date hoe geweldig hij haar vond en zelfs zou willen trouwen als ze maar … iets dunner was. Maar zij slaat terug en wel met de beste reactie ooit! 

De beste man legt uit dat hoe grappig, slim en leuk hij haar ook vindt, hij bang is dat zijn lichaam hem in de steek zou laten als ze bij een volgende date uit de kleren zouden gaan. Hij mailde haar daarom liever nu vast om haar dit te vertellen, dan dat hij op moment supreme zou moeten uitleggen waarom zijn junior faalt om in actie te komen.

Even voor de duidelijkheid, dit is hoe Michelle Thomas eruit ziet:

Body Shaming

De eerste minuut na het lezen van het bericht barstte Thomas in huilen uit. Maar al snel veranderde haar verdriet in woede. Dit is duidelijk een triest geval van keiharde body shaming en Thomas besloot dat niet te pikken. Natuurlijk mag je zelf weten wie je date of niet en waarom, maar maak jouw redenen niet het probleem van de ander, legt Thomas uit aan het Amerikaanse online magazine Mashable. Hij had ook gewoon kunnen zeggen dat er geen aantrekkingskracht was en haar het beste kunnen wensen.

Om op te komen voor duizenden andere vrouwen die dagelijks met body shaming te maken hebben, postte ze zijn bericht op een blog met daaronder een reactie waarmee ze de Tinder-date briljant op zijn plek zet! Ze legt hem uit dat hij een stille angst van iedere vrouw die ooit tiener is heeft wakker gemaakt, namelijk dat het niet uitmaakt hoe grappig je bent, hoe slim, hoe lief, hoe passioneel, hoe loyaal, hoe vastberaden of hoe avontuurlijk ook, als je last hebt van overgewicht wil niemand je hebben.

Haar reactie bleef niet ongezien: de post heeft al meer dan 130.000 views. En op sociale media laten duizenden mensen niks van de man over!

Mannen schamen zich zelfs voor zijn gedrag

En vrouwen zijn trots op de wijze waarop Thomas hem terugpakt

’t Is typisch een geval van een zwak mannenego

Hoe is het met de Tinder-date zelf? Hij waagde het om vriendelijk te verzoeken de post te verwijderen, maar uiteraard heeft Thomas dat net zo vriendelijk geweigerd.

Mocht je even tijd hebben, dan kun je hier zijn volledige bericht en haar volledige reactie lezen


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…