Deze vrouw klaagt bij Virgin over seksisme … en zij reageren door er een schepje bovenop te doen

Deze vrouw klaagt bij Virgin over seksisme … en zij reageren door er een schepje bovenop te doen

De Britse spoorwegonderneming Virgin Trains heeft een klant, die klaagde over seksistische opmerkingen, van antwoord gediend met nog meer seksistische uitspraken. De aanleiding: een treinconducteur noemde de vrouw “honey”, vrij vertaald “schatje”.

De passagier, Emily Cole, vond het gedrag van de conducteur “walgelijk en neerbuigend”. Het hele incident deed haar naar eigen zeggen sidderen. Toen Emily het incident rapporteerde via Twitter, kreeg ze een spottend antwoord van Virgin Trains. “Verkies je de volgende keer troeteldier of liefje?”, klonk het. Het wederwoord van Emily: “Fantastisch om te zien dat Virgin Trains klachten over grof en vrouwonvriendelijk gedrag serieus neemt. Ik sta versteld.”

“Loop maar verder honey”

“Ik heb genoeg van dit soort dingen”, zegt Emily aan de Britse nieuwssite Metro. “Dat is zo onnodig.”

Emily zat in een overvolle trein, die van de Schotse stad Edinburgh naar King’s Cross in Londen reed. Door een administratieve fout waren er niet voor iedereen zitplaatsen voorzien. “Het personeel zei ons dat iedereen weleens een vergissing maakt en we moesten een zitplaats proberen te vinden in de overvolle trein. De eerste persoon, die mijn ticket nakeek, was erg bits. ‘Loop maar verder honey’, zei hij tegen mij. Het was duidelijk dat hij niet graag aangesproken wordt door een vrouw. Het voelde als een vuistslag in het gezicht.”

Ondertussen heeft Virgin Trains de seksistische tweet verwijderd.

Gesponsorde artikelen