Left Right
scrollTop top

Deze week gaat een vrouw verrassen in Steracteur Sterartiest: dit zullen de kandidaten zingen


Deze week gaat een vrouw verrassen in Steracteur Sterartiest: dit zullen de kandidaten zingen

Het wordt tijd dat de vrouwen opstaan in Steracteur Sterartiest, en dat zou deze week wel eens kunnen gebeuren. Eerst is het natuurlijk de vraag of we met Hilde De Baerdemaeker een actrice verliezen, want zij staat tegenover favoriet Gio Kemper. Maar daarna gaan Tinne, Bab en Ianthe er al zeker voor. En vooral Ianthe zou wel eens kunnen verrassen … in het Frans.

1. Giovanni Kemper?

 • Sorry (Justin Bieber)

Als hij doorgaat naar de volgende ronde, en daar gaan we toch van uit, dan heeft Gio alvast z’n verontschuldigingen voor Hilde De Baerdemaeker klaar. Hij zal dan Sorry van Justin Bieber zingen. Meteen een bekende radiohit dus, nadat hij vorige week dieper in het repertoire van Justin Timberlake dook. We hebben al vaak gemerkt dat de bekendste liedjes het iets beter doen in deze wedstrijd. Hoe dan ook zullen z’n fans hun smartphone moeten inzetten om veel sms’jes te sturen. Gio is al weken één van de grootste kandidaten voor de finale van Steracteur Sterartiest, en dit soort ongelukjes mogen niet meer gebeuren, toch?

2. Hilde De Baerdemaeker?

 • If you could read my mind (Gordon Lightfoot)

Hilde gaat er waarschijnlijk van uit dat ze niet meer moet zingen. Ze deed zelfs aan haar eigen fans een oproep om voor Gio te stemmen. Of voor allebei, zodat haar goede doel, het Nicolasfonds, er toch nog wat aan verdient. De voorbije weken groeide ze stilaan uit tot de zwakste schakel en het lijkt inderdaad correct als ze de wedstrijd nu moet verlaten. Zeker omdat ze anders een torenhoge favoriet zou uitschakelen. Als ze toch moet zingen, dan doet ze dat met een klassieker van Gordon Lightfoot. Alle respect voor het mooie nummer natuurlijk, maar veel kans maakt dat volgens ons niet in deze wedstrijd.

3. Sieg De Doncker

 • Black Betty (Ram Jam)

Na het avontuur op de pijnbank van Gio is Sieg De Doncker meer dan ooit de grote favoriet om deze wedstrijd te winnen. Zeker na zijn prestatie van vorige week, toen onze mond weer van verbazing open viel. Hoe kan het dat Sieg geen zangervaring heeft? Hij heeft het ideale profiel om Steracteur Sterartiest te winnen. Deze week kiest hij terug voor wat rock op het podium. Black Betty ga je zeker kennen als je via de link hieronder even luistert. Maar het is geen hit bij de jongere kijkers van het programma, dus hou je smartphone maar klaar. Voor je het weet zit ook de publiekslieveling op de pijnbank. Na vorige week kan alles gebeuren.

4. Tinne Oltmans

 • My funny valentine (Babes in arms)

De populairste vrouwelijke deelnemer is nog steeds Tinne Oltmans, en zij is dan ook de hoop om straks een 100 procent mannelijke finale in de weg te staan. Maar ze heeft tot nu toe nog niks gedaan waar we echt wild van waren. Meestal was het goed zonder meer. Deze keer kiest ze voor een nummer dat zich meer op haar eigen terrein situeert: een liedje uit de musical Babes in arms. Ze heeft immers ervaring op het musicalpodium. Haar stem zal meer dan ooit een grote rol spelen, dus ze kan hier echt mee scoren.

5. Michiel De Meyer

 • Treat you better (Shawn Mendes)

Als iemand Tinne Oltmans uit die finale zal houden, dan is het volgens ons Michiel De Meyer. Hij liet zich nog op geen enkele fout betrappen, hoewel het vorige week wel iets minder overtuigend was. Deze week gaat de acteur gewoon verder met een nummer van Shawn Mendes. En dat zal hem zeker liggen. We verwachten weer een feestje op het podium en natuurlijk heeft Michiel nog een belangrijk doel in deze wedstrijd: de vrijstelling van de jury winnen. Van de grote favorieten bij de mannen is hij de enige die dat nog niet wist klaar te spelen. Uiteraard heeft zijn goede doel daar wel van geprofiteerd.

6. Bab Buelens

 • Maniac (Michael Sembello)

Als Hilde afvalt, is Bab wellicht een belangrijke kandidaat om als volgende af te vallen. Ze moet dus vermijden dat ze voor de derde keer op die pijnbank moet gaan zitten. Vorige week bracht ze een mooi nummer aan de piano, deze week kiest ze weer voor een dansnummer. Maniac is er eentje uit de jaren 80, meer bepaald uit de film Flashdance. Ook een vleugje musical dus, maar de voorbije weken had ze bij dit soort nummer haar stem niet altijd onder controle. Hopelijk verrast ze en krijgen we er een leuke favoriet bij.

7. Ianthe Tavernier

 • Dernière danse (Indila)

De grootste verrassing zou net zoals twee weken geleden van Ianthe Tavernier kunnen komen. Zij mag de show afsluiten en doet dat in het Frans. En niet met het minste nummer. Als ze dit goed doet, mogen we misschien stellen dat niet Tinne maar Ianthe van alle vrouwen het grootste potentieel heeft om de finale te spelen. Maar het kan ook keihard in haar gezicht terugslaan. Bovendien is in het Frans zingen niet eenvoudig, dus we zijn alvast heel benieuwd. Wint ze hiermee de vrijstelling?

Steracteur Sterartiest – donderdag om 20u40 op Eén


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  43.944.089
 • Aantal
  doden
  1.166.685
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  333.718
 • Aantal
  doden
  10.899