Deze week geen nieuwe series op Netflix, maar ze hebben wel een aantal heel fijne films in het aanbod opgenomen

Deze week geen nieuwe series op Netflix, maar ze hebben wel een aantal heel fijne films in het aanbod opgenomen

De zomerstilte lijkt nu ook op serievlak te zijn ingetreden. Voor wie al volledig bijgekeken is met de nieuwe series van de laatste weken en maanden en niet meer weet wat te doen met de overige vakantiedagen heeft Netflix deze week een flink aantal oude, heel oude en iets minder oude fijne films toegevoegd.

Films

De oudste film die Netflix deze week heeft toegevoegd, is The Stranger, een film uit 1946 van en met de legendarische Orson Welles. The Stranger wordt beschouwd als de meest traditionele film van Orson Welles en gaat over een Nazi-jager die op een dag komt aankloppen bij een professor die meer geheimen heeft dan op het eerste zicht lijkt.

Ook Breakfast At Tiffany’s is vanaf deze week op Netflix te vinden. De titel is voor kinderen uit de jaren negentig al even beroemd door de gelijknamige hit van eendagsvlieg Deep Blue Something, waar de zanger zich wanhopig vasthoudt aan een film die hij en zijn ex to be beide leuk vonden als laatste strohalm van hun relatie. Maar dat nummer is dus wel degelijk vernoemd naar de film met Audrey Hepburn uit 1961 die op zijn beurt een verfilming is van een boek van Truman Capote.

Audrey Hepburn won voor haar vertolking van Moon River in deze film een Oscar. Daarnaast werd ze ook voor de vierde keer genomineerd voor een Oscar voor Beste Actrice. Eén keer won ze die ook, voor Roman Holiday in 1954.

Breakfast At Tiffany’s is een romantische komedie die het verhaal vertelt van Holly, een aantrekkelijke vrouw in New York die zich laat onderhouden door meerdere rijke mannen. Ze droomt ervan te winkelen bij de juwelier Tiffany’s. Een van die mannen die haar onderhouden, is advocaat. Hij gebruikt haar om boodschappen van de crimineel Sally Tomato in de gevangenis door te geven, al beseft ze dat zelf niet.

Voor wie Forrest Gump nog nooit gezien heeft, is het moment nu aangebroken. Deze film uit 1994 met Tom Hanks in de hoofdrol won maar liefst zes Oscars, heeft doorheen de jaren al vele harten veroverd en vertelt het verhaal van een man met een mentale beperking die zich achteloos en moeiteloos doorheen de geschiedenis beweegt en zonder het zelf goed en wel te beseffen grootse dingen teweeg brengt.

Zo wordt hij onder andere naast John Lennon, John F. Kennedy en Richard Nixon geplaatst, vecht hij als een held in de Vietnamoorlog, blijkt hij ontzettend goed te zijn in tafeltennis en loopt hij gans de Verenigde Staten rond. Een feelgood film zoals er sindsdien geen meer gemaakt is.

En dan zijn er ook nog een aantal meer hedendaagse filmtoppers toegevoegd. In het intense Revolutionary Road (2008) speelden Leonardo DiCaprio en Kate Winslet voor het eerst weer samen in een film sinds Titanic. De twee spelen een schijnbaar gelukkig koppel in het Amerika van de jaren 50.

George Clooney is dan weer de grote ster in Up In The Air, een film die in volle economische crisis uitkwam (2009) waarin Clooney met zijn rugzak van bedrijf naar bedrijf reist om daar het vuile werk op te knappen dat de werkgever niet wil of durft te doen: mensen vertellen dat ze hun job kwijt zijn. Dat klinkt zwaarder dan het is: Up In The Air is vooral genietbaar en is van de hand van de regisseur die ons onlangs Tully schonk.

Wie Jeff Bridges, Matt Damon, Josh Brolin en een (nog) jonge’re) Hailee Steinfeld aan het werk wil zien, kan zich wenden tot True Grit (2010), de western van de broers Coen die tien Oscarnominaties verzamelde en wie een zwak heeft voor Denzel Washington kan hem in Flight (2012) zien schitteren als de piloot Whip Whitaker die in zwaar weer terecht komt wanneer blijkt dat hij een meesterlijke noodlanding verricht heeft met een te hoog promillage alcohol in zijn bloed.

Docu

Verder zijn er deze week ook twee docureeksen toegevoegd waar we het etiket “vermakelijk” op zouden willen kleven. Amazing Interiors is één van die titels die voor zich spreekt. Liefhebbers van interieurprogramma’s allerhande mogen hier zonder schaamte en vol overtuiging op afstemmen. En anderen eigenlijk ook, want in dit programma wordt op zoek gegaan naar rariteiten in een interieur, van een achtbaan in de achtertuin tot een binnenaquarium. Beoordeel een boek nooit op zijn cover, het geldt ook voor huizen.

De andere aanrader deze week is Dark Tourist, waarin David Farrier naar bizarre toeristische trekpleisters trekt. Een radioactief meer of een bos dat berucht is omdat veel mensen er zelfmoord plegen zijn voorbeelden van plekken die een bizarre aantrekkingskracht lijken uit te oefenen op toeristen. Het is een uiting van “dark tourism”, het op je vakantie bewust gaan opzoeken van plekken die met dood, vernieling en lijden worden geassocieerd. Gezellig!

Series

Wat series betreft was het een bijna ongewoon stille reeks op Netflix. De lopende reeksen die wekelijks een nieuwe aflevering krijgen, werden aangevuld: Shooter (S03E05), The 100 (S05E09) en The Originals (S05E10).

Gesponsorde artikelen