Deze week nieuw op Netflix: ‘Argo’, Orcs en een misdaaddrama

Deze week nieuw op Netflix: ‘Argo’, Orcs en een misdaaddrama

Het gevoel dat je elke avond op Netflix hetzelfde programma bekijkt? Vrees niet: wij hebben nieuwe inspiratie recht van de Netflix-pers voor jullie. Of je nu zin hebt in een nostalgisch ritje naar The Shire of naar Las Vegas: deze week kan het allemaal. Het beste van Netflix, voor jou gesorteerd.

Series

Eerder weinig nieuwe series op Netflix deze week. De grootste nieuwkomer zal Bad Blood zijn, een waargebeurd misdaaddrama dat zich afspeelt in Montréal en waarvan Netflix het eerste seizoen releasete. Wie houdt van een stevige mafiasfeertje, wordt bij deze ondergedompeld in de doeningen van de familie Rizzutto, die met hun compagnons hun uiterste best doen om de misdaad in Montréal in een ijzeren greep te houden. Interessant om weten: Bad Blood werd al vernieuwd voor een tweede seizoen, wie het eerste seizoen te pruimen vindt, mag hier dus wel wat tijd investeren.

Zoals het wel eens vaker gaat in mafiaseries, draait de plot om de echt bestaande familie Rizzuto, die langzaam maar zeker uit elkaar valt. Vito Rizzuto, het hoofd van de familie moet naar de gevangenis. Declan neemt het over, maar de mafia leiden kent geen leerperiode. Declan moet dus z’n eigen keuzes leren maken om de familie aan de top te houden, zelfs als die niet altijd in goede aarde vallen.

Bekijk hier de trailer van Bad Blood.

Zijn intussen ook te vinden op Netflix: de zes seizoenen van The Ranch. Op The Ranch proberen een vader en zoon, die vroeger stervoetballer was, het met elkaar te vinden terwijl ze een ranch draaiende proberen te houden. Voor zoonlief is het alvast een heel ander leven. Iets minder gewelddadig maar daarom niet minder hilarisch.

Als laatste hebben we ook nog een spionnenthriller in de aanbieding. Pine Gap is een spiksplinternieuwe, zes afleveringen durende thriller die zich afspeelt in het desolate centraal-Australië. Daar is een faciliteit waar de Australische en Amerikaanse intelligentiediensten samenwerken, maar die loopt niet altijd van een leien dakje. Want waar geen controle is, ontstaan cowboy-methodes en geheimen. Ideaal voor een regenachtige namiddag op de zetel: tussen het middageten en een frietje heb je Pine Gap uitgekeken.

Je kan natuurlijk ook gewoon de volgende reeks van Nailed It! (Kersteditie) bekijken, of de volgende aflevering van The Good Place. Ook van Riverdale is er een nieuwe wekelijkse afdeling die je meteen kan zien.

Films

We kunnen het natuurlijk niet over deze week op Netflix hebben zonder de volledigT he Lord of the Rings-reeks te vermelden die de streamingdienst deze week online gooide. Mocht je jezelf in de vroege nillies in dat andere fantasykamp bevonden hebben: naast Harry Potter kan je vanaf deze week ook Fantastic Beasts and Where to Find Them online vinden.

Maar dat zijn niet de enige klassiekers die je tijdens deze koude decemberdagen kan bekijken. Wie nood heeft aan feelgoed, kan Bridet Jones: The Edge of Reason vanaf deze week herbekijken. Nood aan serieuzere kost, dan kan je met Ben Afflecks Argo waarschijnlijk niet veel misdoen. In de film stuurt de VS een speciaal team van CIA-agenten naar Teheran om daar gijzelaars te redden, in het midden van de oliecrisis in 1979.

Meer actie kan je vinden de Tim Burton-bewerking van Batman of eventueel bij de director’s cut van de originele Blade Runner. Maar het is niet allemaal Gotham op Netflix deze week: je kan ook gewoon een avondje lachen met The Hangover.

Niet genoeg nieuwe inspiratie op Netflix? Check één van onze vijftig beste series op Netflix!

Gesponsorde artikelen