Deze week nieuw op Netflix: ‘Beat Bugs’, ‘Super Drags’ en een flink aantal mooie films

Deze week nieuw op Netflix: ‘Beat Bugs’, ‘Super Drags’ en een flink aantal mooie films

Voor het eerst sinds lang gaat er deze week geen nieuwe langverwachte reeks of een nieuw seizoen van een vaste waarde in première op Netflix. Maar dat wil niet zeggen dat er niets te beleven valt. De ‘Beat Bugs’ zijn terug en brengen de tijdloze klassiekers van The Beatles met zich mee, ‘Super Drags’ klinkt als iets dat je op zijn minst een kans moet geven én er zijn een aantal mooie films aan het aanbod toegevoegd, zoals überklassieker ‘E.T.’.

Series

Geen grote nieuwe series op Netflix deze week, wel twee leuke rariteiten waar we graag op willen wijzen. We zijn grote fan van Beat Bugs, een kindershow van Netflix waarin vijf vriendelijke beestjes lessen leren vanuit hun achtertuin – en nu komt het – op de tonen van nummers van The Beatles. Het derde seizoen van de reeks is nu beschikbaar, samen met de beide anderen uiteraard. Muzikale opvoeding en een leuke en educatieve verantwoorde animatieshow in één: beter kan je voor je koters niet vinden.

Regisseur, scenarist en producent Josh Wakely sloot een wereldwijde deal af met Sony/AtV Music voor de rechten van de Lennon/McCartney ‘Northern Songs’ catalogus om de vrolijke, muzikale verhalen te vertellen over de Beat Bugs. Over het verkrijgen van die rechten zegt hij: “Ik dacht dat het me een paar maanden zou kosten. Het duurde drie jaar.”

Nu heeft Wakely de beschikking over zo’n 300 nummers van The Beatles waarvan er zo’n 50 te horen waren in de eerste twee seizoenen. Onder andere Sia, Pink en Eddie Vedder leenden daarvoor al hun stem. De afleveringen dragen telkens de titel van een ander nummer van The Beatles. Het derde seizoen trapt af met A Day In The Life, een onvervalste klassieker dus.

De andere ontzettend leuke rariteit die vanaf nu beschikbaar is op Netflix heet Super Drags en is een nieuwe animatiereeks over drie homoseksuele collega’s die overdag in een warenhuis werken en en ’s nachts dragqueen-superhelden worden die het opnemen tegen Lady Elza en de conservatieve politicus Sandoval. Deze Brazilaanse reeks (die in het Engels werd gedubd en voorlopig beperkt is tot vijf afleveringen) is vooral briljant in zijn timing nu in Brazilië een uiterst rechtse president aan de macht is gekomen. Maar natuurlijk gaat het wel breder dan dat: de humor die Super Drags gebruikt is slim en er wordt ironie gebruikt om vooroordelen te tackelen.

Er zijn ook nog andere superhelden op Netflix deze week. The Flash neemt een weekje vrijaf, maar zowel Arrow (S07E03) als Black Lightning (S02E04) hebben een nieuwe aflevering gekregen. Op haar unieke manier is Eleanor uit The Good Place natuurlijk ook een (super)heldin. De nieuwe aflevering van The Good Place (S03E07) is opnieuw om van te smullen. En ook het derde seizoen van Riverdale (S03E04) is nog in volle gang.

Films

Het rijtje films dat we vandaag willen aanhalen is best lang, maar we willen van start gaan met Outlaw King, een nieuwe Netflix Original die onze interesse getrokken heeft omdat David Mackenzie bij deze film de regie in handen had. De Schotse regisseur en scenarist gooide in 2016 hoge ogen met Hell Or High Water, een film met Jeff Bridges en Chris Pine die genomineerd werd voor meerdere Oscars, BAFTA’s en Golden Globes. Het was in het jaar 2016 ook de indie film die het meest opbracht aan de box office.

Nu hebben David Mackenzie en Chris Pine opnieuw de handen in elkaar geslagen voor Outlaw King, een historisch drama over de 14de-eeuwse koning Robert I, ook Robert the Bruce genoemd. In 1307 werd Robert I afgezet door het Engelse leger. Hij sloeg op de vlucht, zijn echtgenote en dochter werden gevangen gezet en drie van zijn broers werden omgebracht. Toen begon de guerrilla oorlog waar de film op inzoomt: Robert the Bruce ging de strijd aan door onverwacht en met kleine eenheden toe te slaan.

Toen de film in première ging op het Internationaal Filmfestival van Toronto duurde hij nog 137 minuten. Dat was te lang volgens veel critici en als een gevolg van die reacties werden er 20 minuten uit de film weggeknipt. Of we nu met een betere film achterblijven is een vraag die we nooit zullen kunnen beantwoorden (behalve na het bekijken van de director’s cut op de dvd, hahahaha), maar of het een goeie film is kunnen we wel makkelijk achterhalen: door te kijken.

Zo af en toe voegt Netflix ook plots wat klassiekers toe aan zijn aanbod. Deze week zijn de klassiekers in het aanbod niet van de minsten. Met E.T. is één van de mooiste en beste familiefilms aller tijden toegevoegd en ook meer dan 25 jaar na de release blijft de magie van Steven Spielberg moeiteloos overeind.

Even tijdloos is de humor van Monty Python. Hun vierde en laatste film The Meaning Of Life is nu ook op Netflix te vinden. In deze film gaan de leden van het legendarische humoristische gezelschap op zoek naar de zin van het leven, in zeven hoofdstukken. De humor is niet over de gehele lijn van hetzelfde niveau, maar als het goed is, is het wel meteen heel erg goed.

Dezer dagen is het uitkijken naar de vertolking van Johnny Depp als Grindewald in de aankomende film Fantastic Beasts: The Crimes Of Grindelwald (zo kan jij je voorbereiden op die release). We hopen van harte dat hij er een mens – of tovenaar – van leven en bloed in zal neerzetten en geen rariteit in een verkleedshow zoals hij in zijn carrière al een paar keer te veel gedaan heeft. In 2009 speelde hij ook nog eens zo’n mens, toen hij de bekende bankrover John Dillinger neerzette in Public Enemies, een film van Michael Mann. Wie die film destijds gemist heeft of nog eens wil herbekijken, kan nu terecht op Netflix.
En dan zijn er nog wat relatief recente films terug te vinden. Demolition vinden we daarvan zelf de meest bijzondere. Een film van Big Little Lies– en Sharp Objects-regisseur Jean-Marc Vallée met Jake Gyllenhaal en Naomi Watts in de hoofdrollen over een man die met zijn rouw geen blijf weet en alles wat hij voelt nog het best kan kanaliseren door zijn huis te slopen. En wie op basis van deze plot een zware dramatische film verwacht: Demolition is eerder grappig en aandoenlijk én Jake Gyllenhaal doet een dansje.

Uit 2016 is Lion toegevoegd, een emotioneel beladen, maar geslaagd adoptiedrama met onder andere Nicole Kidman en Dev Patel in de hoofdrollen dat genomineerd werd voor zes Oscars. De film begint wanneer een vijfjarige verloren raakt in Calcutta, duizenden kilometers van thuis. Na vele omzwervingen wordt hij geadopteerd door een liefdevol koppel in Australië waardoor hij kan opgroeien tot een succesvol en sympathiek jongeman. Maar de roep van de moeder klinkt nog luider en 25 jaar later wil Saroo toch nog op zoek naar zijn biologische moeder en familie.

Passengers kwam bij ons dan weer in de zalen in het uiterste staartje van 2016 en bleek een soort van romcom in de ruimte waarin Jennifer Lawrence en Chris Pratt vooral zichzelf mochten etaleren en Michael Sheen ook een rol heeft, als robot-barman. Licht vertier, maar daar is zo van tijd tot tijd helemaal niks mee.

Reality & Comedy

Ook deze week werpt Hasan Minhaj weer een blik op de actualiteit in de derde aflevering van Patriot Act With Hasan Minhaj. Daarnaast zet ook Westside zich nog in de schijnwerpers. In deze realityshow volgen we negen aanstormende muzikale talenten die samen een showcase op poten moeten zetten.

Meezingen met The Beatles en de Beat Bugs is uiteraard fijn, maar als je dat al achter de rug hebt: een nieuwe kijktip opdoen kan dus altijd hier.

Gesponsorde artikelen