Deze week nieuw op Netflix: ‘Chilling Adventures of Sabrina’, ‘Bodyguard’ en een verrassende comedyspecial van Adam Sandler

Deze week nieuw op Netflix: ‘Chilling Adventures of Sabrina’, ‘Bodyguard’ en een verrassende comedyspecial van Adam Sandler

Een tienermeisje dat kiest voor het Pad van de Nacht en een heks wordt, een ex-militair die als bodyguard gaat werken om een controversiële minister te beschermen tegen aanslagen, Adam Sandler die voor een verrassing zorgt en een Britse muzikale romantische komedie: dat is het nieuwe aanbod van Netflix deze week in een notendop.

Series

De meest opvallende en langverwachte nieuwkomer op Netflix deze week is Chilling Adventures Of Sabrina. Van de makers van Riverdale komt een prequel op Sabrina, The Teenage Witch (1996-2003) maar met de fun van weleer heeft de serie nog maar weinig gemeen. De serie is dan ook veeleer gebaseerd op de comics waarvan de oorspronkelijke sitcom een afgeleide was, meer dan op de serie waar velen van ons met nostalgie op terugkijken.

Het einde van Mad Men ligt ondertussen al enkele jaren achter ons en het mag dan ook niet verbazen dat ook Sally Draper groter is geworden. Het is deze actrice, Kiernan Shipka, die ook Chilling Adventures Of Sabrina aanstuurt.Zij speelt Sabrina, een meisje dat op haar zestiende verjaardag moet kiezen tussen het Pad van de Nacht onder leiding van The Dark Lord of het Pad van het Licht. Sabrina kiest voor het duistere pad en wordt een heks.

De serie blijft veel meer trouw aan de comics dan de sitcom destijds en Chilling Adventures Of Sabrina heeft dan ook een duister kantje waarbij ook hekserij, het occulte en verschillende demonen in verschillende vormen aan bod komen.

Een tweede nieuwkomer bij de series deze week is Bodyguard, een reeks die een gigantische hit was op de BBC. De mini-reeks van zes afleveringen draait rond David Budd (Richard Madden, bekend van Game Of Thrones) die er een stevige tijd heeft opzitten als militair in Afghanistan. Hij probeert een nieuw leven op te bouwen als bodyguard van een controversiële minister (Keeley Hawes) die zich op de strijd tegen terrorisme heeft geworpen en daardoor zelf een doelwit geworden is.

Daarbij aansluitend willen we even Terrorism Close Calls aanstippen, een documentairereeks van tien afleveringen waarin dezelfde oorlog tegen het terrorisme centraal staat. Deze reeks richt zich op de succesverhalen, op de aanslagen die gepland werden, maar nooit tot uitvoer kwamen en belicht die operaties vanuit het perspectief van de politieambtenaren.

En dan zijn er nog de shows met de wekelijkse toevoegingen met deze week één nieuwkomer: de eerste aflevering van het zevende seizoen van Arrow. De makers beloofden vooraf met dit seizoen terug te keren naar de roots van de reeks met een Oliver Queen die moet zien te overleven in de gevangenis en daardoor opnieuw een pak gewelddadiger wordt.

De andere superheldenseries – Black Lightning en The Flash – zijn respectievelijk aan hun tweede aflevering van het tweede seizoen en de derde aflevering van het vijfde seizoen toegekomen. Van Riverdale en The Good Place zijn dan weer de derde aflevering van het derde seizoen en de vijfde aflevering van het derde seizoen toegevoegd.

Films

Bij de films viel ons oog deze week vooral op Shirkers, een volstrekt unieke docufilm die niet te classificeren valt en die het verhaal vertelt van de tiener Sandi Tan die in 1992 de eerste indiefilm uit Singapore inblikt met vriendinnen. Maar nadat de opnameperiode is afgerond verdwijnt hun Amerikaanse mentor Georges Cardona met alle beelden. 20 jaar later, in 2011 wanneer Georges al een paar jaar overleden is, wordt het werk volledig en perfect bewaard teruggevonden en gaat Sandi er opnieuw mee aan de slag. Alleen wil ze nu ook wel een antwoord op de vraag waarom Georges Cardona ooit deed wat hij deed.

Er is nog een Netflix Original Film toegevoegd deze week: de romantische muzikale komedie Been So Long, die hier en daar al de Britse versie van La La Land genoemd werd. Het verhaal gaat over een alleenstaande moeder die tijdens een zeldzame avond uit halsoverkop verliefd wordt op een vreemde.

Stand-Up

Wanneer de naam Adam Sandler moeten we altijd denken aan hoe jammer het is dat hij niet altijd zijn talenten ten volle benut en al te vaak kiest voor makkelijke domme komische films. In films als Punch-Drunk Love (van Paul Thomas Anderson) en The Meyerowitz Stories (New And Selected), de Netflix Original van vorig jaar, bewijst hij immers dat er een uitstekend acteur in hem schuilt.

Voor zijn nieuwe stand-up show vol muziek keert Sandler terug naar het podium, en dus naar zijn roots, met nieuwe grappen en nieuwe nummers. Sandler brengt zijn komische, muzikale overpeinzingen in comedyclubs, concertzalen en een volkomen nietsvermoedend metrostation. Adam Sandler: 100% Fresh zou zijn titel wel eens helemaal kunnen waarmaken.

De keuze tussen het Pad van het Licht en het Pad van het Duister met gemak kunnen maken, maar nog geen idee hebben wat je als volgende op Netflix moet beginnen kijken? Kijk dan hier eens tussen de 50 beste reeksen die op Netflix te vinden zijn!

Gesponsorde artikelen